Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
9. 9. 2013,
9.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eva Terčelj

Ponedeljek, 9. 9. 2013, 9.01

7 let, 12 mesecev

Na največji tekmi sezone si želi narediti najboljši rezultat

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preboj na vrh je v letošnji sezoni naredila Eva Terčelj, ki je v španskem Seu d'Urgellu osvojila svojo prvo zmago na svetovnem pokalu, zdaj jo čaka še najpomembnejša tekma sezone.

Mlada Ljubljančanka je letos na tekmah svetovnega pokala dvakrat stala na stopničkah, v skupnem seštevku pa je Terčeljeva zasedla četrto mesto. Ti rezultati so zagotovo dobra popotnica za prihajajoče svetovno prvenstvo v Pragi, kjer je Eva že opravila nekaj treningov. "Na progi v Pragi sem opravila tri dni treninga in mislim, da so bil treningi zelo uspešni, čeprav sem po tekmah svetovnega pokala čutila kar nekaj utrujenosti. Proga mi je všeč, na njej uživam, vendar pa mi še nobena tekma na tej progi ni najbolje uspela. Upam, da se bo to na svetovnem prvenstvu spremenilo," je uvodoma povedala slovenska kajakašica, ki je lani nastopila tudi na olimpijskih igrah v Londonu.

Čeprav je kajakašica KKK Ljubljana letos dosegla zelo dobre rezultate, si ne ustvarja dodatnih pritiskov, da mora tudi na najpomembnejši tekmi narediti dober rezultat. "Če bi mi nekdo na začetku sezone rekel, da bom zmagala na tekmi svetovnega pokala, mu tega ne bi verjela. Z letošnjimi rezultati sem zelo zadovoljna in ravno zaradi tega nimam dodatnega pritiska. Če že zdaj pogledam sezono za nazaj, sem zelo zadovoljna z njo. Bom pa vsekakor poskušala na zadnji tekmi, ki je najpomembnejša, narediti dober rezultat in končati sezono mogoče še bolje," ne skriva svojih visokih ambicij Terčeljeva, ki dela pod budnim očesom Mihe Terdiča.

Za razliko od tekem svetovnega pokala bodo imele kajakašice tudi ekipo za tekmo v ekipnih vožnjah. Na svetovnem prvenstvu se bo Evi in Urši Kragelj pridružila še mlada Ajda Novak. "Če po pravici povem, ekipnih voženj nismo še nič trenirale, medtem ko so imele preostale slovenske ekipe že kar nekaj tekem. Nekih velikih pričakovanj nimamo, vendar pa lahko rečem, da smo vse skupaj dosti kakovostne tekmovalke. Upam, da se bomo na vodi ujele in naredile eno dobro vožnjo," je še za konec povedala letos naša najboljša kajakašica, ki kljub natrpanemu tekmovalnemu urniku pridno usklajuje tekmovanja in študij.

Ne spreglejte