Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovna liga odbojka Srbija Rusija Bolgarija Poljska Italija Francija

Četrtek, 5. 6. 2014, 9.47

8 let

Muserskij garancija za uspeh: Rusi spet v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za nami je maratonski četrti vikend letošnje svetovne lige. Rusi so z dvema suverenima zmagama spet v igri. Poljaki so v derbiju dvakrat premagali Italijo, Američani pa Srbijo.

V skupini A smo ta konec tedna videli dva poraza dotlej še neporaženih Azzurrov, ki pa roko na srce na Poljsko niso prišli v polni postavi. Res je tudi, da tudi Poljaki ne igrajo v njihovi najmočnejši postavi, zato sta zmagi v Lodžu in Katowicah povsem zasluženo ostali doma. Obračana v Teheranu med Iranom in Brazilijo sta bila spet zelo napeta, prvega so s 3:2 dobili domačini, Brazilci pa so z istim izidom slavili v nedeljo.

V skupini B so Američani v Chicagu gostili Srbijo in jo dvakrat premagali, kar pomeni, da je ZDA edina še preostala reprezentanca, ki še ne pozna poraza. Rusija je kot že rečeno v Surgutu dvakrat s 3:0 odpihnila Bolgare in prišla sploh do prvih zmag v letošnji svetovni ligi.

V skupini C po zmagi in porazu v Vancouvru s 13 točkami vodijo Belgijci, drugi Kanadčani jih imajo deset, prav tako pa nista preveč daleč niti Finska in Avstralija.

Prvi poraz so v skupini D doživeli tudi Francozi, ki so v Rouenu klonili proti Nemcem, v nedeljo pa so se jim za poraz oddolžili v Toulousu. Odlično gre tudi Argentincem, ki so z dvema zmagama nad Japonci slavili že četrtič zapored in imajo le tri točke zaostanka za vodilnimi galskimi petelini.

V skupini E v izjemni formi igrajo nasprotniki Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na EP, Portugalci, ki imajo kot vodilni 12 točk. Nizozemci imajo eno manj, Čehi jih imajo osem, Korejci pa pet.

V skupini F in G sta že znani udeleženci zaključnega turnirja. V Bursi bodo nastopili Kuba, Kitajska, Slovaška in domačini Turki.

Ne spreglejte