Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2016,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vasilij Žbogar Veronika Macarol Tina Mrak

Sreda, 30. 3. 2016, 21.40

8 let

Mrakova in Macarolova sedmi, Žbogar 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V morju pred Palma de Mallorco je za jadralkami in jadralci tretji dan regate za pokal princese Sofije. V razredu 470 sta slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol skupno sedmi, v razredu finn pa je slovenski jadralec Vasilij Žbogar 14.

V razredu 470 sta se članici portoroškega Pirata Mrakova in Macarolova v konkurenci 66 posadk uvrstili v zlato skupino in sta z današnjim devetim in tretjim mestom na skupnem sedmem mestu. V vodstvu po šestih plovih sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, na drugo mesto sta se povzpeli Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes Van Veen, tretji pa sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha.

V razredu finn je član izolske Burje Žbogar danes v cilj prijadral na 10. in 17. mestu in je pred četrtkovim nadaljevanjem regate na 14. mestu. Ker po evropskem prvenstvu ni namenil posebne pozornosti temu tekmovanju in je ves čas treniral po polnem programu, trenutno ni v stanju, da bi lahko posegal po višjih mestih: "Utrujen sem, jadram utrujeno, vse nekaj na silo, tako da najprej rabim počitek, ostalo ni vprašljivo. Če hočeš dobro jadrati, moraš biti spočit, jaz pa sem bil že po prvem dnevu tako utrujen, kot da bi jadral zadnji dan svetovnega prvenstva."

Časa za počitek ni

A časa za počitek še ni, saj sta do konca še dva dneva s po dvema regatama in sobotna regata za medaljo, če se bo Žbogarju v naslednjih dveh dneh uspelo prebiti med najboljšo deseterico.

Po šestih regatah je v vodstvu Novozelandec Josh Junior (15 točk), drugi je Britanec Giles Scott (19 točk), tretji pa Nizozemec Pieterjan Postma (24 točk). Vasilij Žbogar ima na 14. mestu 66 točk.

Na regati jadra vsega skupaj šest slovenskih predstavnikov, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa še za zadnji dve olimpijski vozovnici posameznega razreda. Po štirih odjadranih plovih kvalifikacijske serije so se tekmovalci v večini razredov za nadaljevanje regate razvrstili v zlato in srebrno skupino ter bronasto v razredu laser.

Uvrstil se je v zlato skupino

V razredu laser se je Žan Luka Zelko po zaključku kvalifikacij uvrstil v zlato skupino, v današnjih dveh plovih je zabeležil 44. in 43. mestom in je zdrsnil po lestvici na 51. mesto. Nik Pletikos je danes v srebrni skupini zabeležil 19. in 22. mesto in je na skupnem 78. mestu. V vodstvu ostaja Novozelandec Andrew Maloney, na drugo mesto se je povzpel Hrvat Tonči Stipanović, tretji pa je Norvežan Kristian Ruth.

Kim Pletikos nadaljuje jadranje v srebrni skupini razreda laser radial, z današnjim 19. in 21. mestom je po treh dneh jadranja na 72. mestu. Na prvo mesto se je z dvema zmagama povzpela Danka Anne-Marie Rindom, na drugem mestu Belgijka Evi Van Acker, tretja pa Finka Tuula Tenkanen.

Pred jadralkami in jadralci sta še dva dni jadranja, najboljših deset v posameznem razredu pa se bo pomerilo še v sobotnih regatah za medalje.

Ne spreglejte