Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
21. 4. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Benjamin Savšek kanu

Petek, 21. 4. 2017, 20.00

6 let, 7 mesecev

Motila ga je medijska izpostavljenost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Benjamin Savšek | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Benjamin Savšek je bil eden glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo v Riu de Janeiru, a se mu je tako želena medalja izmuznila iz rok. Savšek danes priznava, da ga je nekoliko zmotila medijska izpostavljenost, moti pa ga tudi nov sistem treningov, ki ga skušajo uvesti pri Kajakaški zvezi Slovenije.

Benjamin Savšek je v svoji bogati karieri nanizal že kar nekaj vrhunskih rezultatov. Z največjih tekmovanj (evropska in svetovna prvenstva) je prinesel pet medalj. Leta 2015 je na EP Markkleebergu osvojil naslov evropskega prvaka. V njegovi vitrini mu manjka le še olimpijska medalja. Do zdaj je nastopil na dveh olimpijskih igrah. V Londonu je bil osmi, v Rio de Janeiru pa je bil šesti.

"Od mene se je veliko pričakovalo"

"Mislim, da prav velikih napak pri pripravi na olimpijske igre nisem delal. Če pogledam nazaj, mi je morda zmanjkalo nekaj sreče. Težko kaj več povem. Zelo dobro sem bil pripravljen, ampak žal se mi ni izšlo. Če sem iskren, sem že nekoliko pozabil na olimpijske igre. Pred seboj imam nove cilje, kot so evropska in svetovna prvenstva in ob tem upam, da se mi bo uspelo uvrstiti na prihodnje olimpijske igre in takrat skušati izboljšati rezultat."

"Bolje se počutim, če imam malo več miru." | Foto: Osebni arhiv "Bolje se počutim, če imam malo več miru." Foto: Osebni arhiv Bolje se počuti, če ima malo več miru

Beni, kot ga kličejo prijatelji, je bil pred olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru eden glavnih kandidatov za medaljo, tako da je bilo veliko medijskega zanimanja zanj, kar ga je nekoliko zmotilo. "Od mene se je veliko pričakovalo in bilo je veliko napovedi. Seveda, bil sem favorit za medaljo, vendar slalom je tak, da če narediš samo en dotik vrat, si lahko hitro ob rezultat. Bolje se počutim, če imam malo več miru in da napadam iz ozadja, kakor pa da sem v ospredju."

Savšek zdaj že gleda novim izzivom naproti. Konec maja ga v domačem Tacnu čaka evropsko prvenstvo, kjer želi pred domačimi gledalci doseči vrhunski rezultat. Lani je v Tacnu zmagal na tekmi svetovnega pokala, zdaj si želi zgodbo ponoviti še na evropskem prvenstvu.

 Benjamin Savšek najraje trenira sam, saj pravi, da na treningih potrebuje svoj mir. | Foto: Benjamin Savšek najraje trenira sam, saj pravi, da na treningih potrebuje svoj mir.

Bližajo se izbirne tekme in z njimi tudi napetost 

Slovenske kajakaše in kanuiste na divjih vodah čakajo izbirne tekme, ki so za tekmovalce psihološko zelo naporne. Tudi za izkušenega Benjamina Savška, ki je marca dopolnil 30 let. "Pred izbirnim tekmami se že pozna malo napetosti. Tako kot vsako leto (smeh). Prava ekipa bo znana šele po izbirnih tekmah in takrat se bo dalo lažje trenirati in delati skupaj," nam je še zaupal Ljubljančan.

Ne spreglejte