Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mina Markovič plezanje Domen Škofic

Sobota, 12. 10. 2013, 12.39

8 let

Mina Markovič v Južni Koreji pokorila vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska športna plezalka Mina Markovič je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v južnokorejskem Mokpoju.

Markovičeva, dvakratna branilka skupne zmage v svetovnem pokalu, je v zelo izenačenem finalu pokazala eno svojih najboljših predstav letos ter ugnala južnokorejsko tekmico za skupno zmago, domačinko Džain Kim, ki je pristala na drugem mestu.

Petindvajsetletna Ptujčanka je dominirala prav v vseh krogih tekme, v kvalifikacijah je zlahka obe smeri premagala do vrha, prav tako je bila najboljša v polfinalu, v katerem si je prvo mesto delila s Kimovo. Tudi v finalu sta se najboljši na tekmi dotaknili vrha smeri, a je zmaga pripadla najboljši slovenski tekmovalki na podlagi boljšega časa. Markovičeva je bila tokrat najhitrejša v smeri.

Markovičeva je po Imstu vpisala še drugo zmago v letošnjem svetovnem pokalu v težavnosti, sicer pa je bila na petih dosedanjih tekmah štirikrat na stopničkah, najslabša pa je bila četrta pred dvema tednoma v Permu. Markovičeva je skupno osvojila že 14 zmag v svetovnem pokalu. Prav pri vseh ji je stal ob strani trener Roman Krajnik, ki je bil pričakovano zelo vesel tudi najnovejše zmage. "Moram reči, da sem izredno zadovoljen. Če sem si kje res želel, da Mina zmaga, je to bilo v Koreji, tako rekoč pred Kiminim domačim pragom. Kolikor je imela Mina smolo v Permu, ko je zaradi slabšega časa ostala brez stopničk, je bil tokrat čas na naši strani in Mina je res odlično odplezala polfinale in finale in si več kot zaslužila zmago. Mislim, da sta trenutno Mina in Džain nekaj razredov boljši od ostalih, tako da bo definitivno napeto vse do konca. O skupni zmagi še ne razmišljamo, treba iti postopoma in misliti na vsako tekmo posebej. Če bo Mina odplezala, kot je sposobna in kot je danes pokazala, se mi zdi, da ne bo nobenih težav s skupno zmago," je dejal Škofjeločan Krajnik.

Škofic priplezal na šesto mesto

Devetnajstletni Radovljičan Škofic se je s šestim mestom četrtič letos veselil finala v članski konkurenci ter po četrtem mestu v Brianconu vpisal drugi najboljši izid v karieri: "Zadovoljen sem z novim finalom, za enkrat se cilj izpolnjuje po načrtih. Škoda, ker v finalu nisem naredil vsega, kar se da, zadovoljen pa sem s podatkom, da mi je le štiri gibe zmanjkalo do zmage, kar je dobra motivacija za naprej, tako da z veseljem gledam v prihodnost." Pri moških je zmagal Japonec Sači Ama.

Azijska turneja se bo nadaljevala že konec prihodnjega tedna na Kitajskem (Wujiang), v začetku novembra sledi še preizkušnja v Franciji (Valence) ter sklepno dejanje sezone s tekmo 16. in 17. novembra v Kranju.

Ne spreglejte