Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
20.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domen Škofic

Nedelja, 15. 11. 2015, 20.07

7 let, 12 mesecev

Mina Markovič še tretjič skupna zmagovalka svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mina Markovič je poskrbela za sijajno proslavljanje 20. jubileja neprekinjenega prirejanja tekem za svetovni pokal v športnem plezanju v Kranju.

Markovičeva je še četrtič pokorila vso konkurenco na umetni steni dvorane Zlato polje, z letošnjo še četrto zmago pa je tudi prepričljivo osvojila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

Markovičeva, ki je na Gorenjskem ubranila lani osvojeno zmago, je s še četrto zmago v Kranju izenačila rekord slovite Francozinje Liv Sansoz, ki je v Kranju zmagovala v obdobju od 1997 do 2000.

Za popoln slovenski dan oziroma večer v Kranju se je na stopničke s tretjim mestom zavihtela tudi komaj 16-letna Janja Garnbret, ki je vodila po polfinalu, v finalu pa je plezala za še tretje karierne stopničke v članski konkurenci. S tem pa še ni bilo konec slovenskih stopničk. Edini slovenski finalist pri moških Domen Škofic je sicer ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder, osvojil je peto mesto, a je zato bron osvojil v kombinaciji treh disciplin, težavnosti, balvanih in hitrosti.

V prvi deseterici sta še dve Slovenki

V prvi deseterici seštevka svetovnega pokala v težavnosti pa sta še dve Slovenki Garnbretova, z dvema drugima mestoma in enim tretjim mestom, je skupno sedma, Tjaša Kalan pa je osvojila skupno deveto mesto. Urban Primožič je slovenske uvrstitve v skupnem seštevku težavnosti dopolnil s 13. mestom.

Za največje slovenske uspehe pa je znova poskrbela sedemindvajsetletna Markovičeva, ki je letos na petih tekmah od skupno sedmih stala na stopničkah, od tega štirikrat na najvišji, v sklepni boj pa se je podala kot vodilna tekmovalka in ni razočarala. Naslovoma skupne zmagovalke svetovnega pokala športnih plezalk v težavnosti v sezonah 2011 in 2012, je kot najuspešnejša slovenska športna plezalka v zgodovini dodala še tretjo lovoriko in tako na najboljši možni način končala letošnjo mednarodno sezono.

Ne spreglejte