Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gašper Ribič Oleg Gorbačov Luka Slabe Calcit Volleyball ACH Volley

Četrtek, 16. 5. 2013, 18.02

8 let

Menjava trenerja pri Kamničankah: Ribič zamenjal Gorbačova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po dveh sezonah se iz Kamnika poslavlja dozdajšnji prvi trener ženske ekipe Calcita, Oleg Gorbačov. Zamenjal ga bo letošnji pomočnik trenerja ACH Volleyja, Gašper Ribič.

V klubu so bili z njegovim delom v glavnem zadovoljni, saj je Calcitu prinesel še edino manjkajočo domačo lovoriko - pokalni naslov v ženski konkurenci, toda poraz v finalu končnice državnega prvenstva je bil vendarle tisti razlog, da se v vodstvu kluba z njim niso odločili podaljšati pogodbe. Odločitev vodstva kluba ni bila lahka, toda na koncu so se po temeljitem razmisleku odločili, da bo prvo žensko ekipo vodil Gašper Ribič, ki se tako po letu dni vrača v svoj matični klub, s katerim je osvojil tri naslove državnega prvaka Slovenije in pokalni naslov. Zadnjih pet sezon je bil pomočnik trenerja, tri leta pri Franciju Obolnarju, tudi v sezoni, v kateri so Kamničanke osvojile naslov državnih prvakinj, lani in letos pa Luki Slabetu. Naprej v Calcitu in nato v ACH Volleyju.

''Zavedam se, da me v vlogi prvega trenerja ekipe čaka težje in drugačno delo, kot pa v letih, ko sem bil pomočnik Obolnarju in Slabetu, vendar se tega izziva ne bojim. Toda že med letošnjo sezono je v meni zorela ideja, da bi bil čas, da bi prevzel eno od ekip in šel na samostojno pot. Ker bom to priložnost dobil prav v svojem matičnem klubu, sem še toliko bolj zadovoljen,'' je, potem ko sta se s predsednikom Calcit Volleyballa Gregorjem Hribarjem dogovorila za sodelovanje, povedal Ribič.

Kamničanke bodo pomladile vrste

Če so v Calcitu rešili vprašanje prvega trenerja ženske ekipe, Aljoša Jemec bo ostal pomočnik, pa še vedno ni znano, v kakšni igralski zasedbi bodo slovenske pokalne zmagovalke in slovenske podprvakinje štartale v novo sezono.

''V prihodnjih dneh se bomo dokončno odločili, v kakšni zasedbi bomo igrali v novi sezoni. Najverjetneje se bomo odločili za pomladitev, s tem, da bi radi zadržali kakšno od starejših, izkušenejših igralk, kajti mlajše ob sebi potrebujejo nekoga, od kogar se lahko učijo. O tem se bomo pogovorili z vodstvom kluba, z njim bomo pregledali, katero od igralk lahko pripeljemo v Kamnik, nato pa bomo začeli sestavljati igralski mozaik. Že zdaj pa je jasno, da v novi sezoni naš cilj ne bo prvo mesto, pač pa želimo z mlajšo ekipo graditi na daljši rok in pripeljati ekipo na raven, ko bo spet lahko konkurenčna Braniku,'' napoveduje Ribič.

Ne spreglejte