Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2017,
15.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

šport invalidov

Sobota, 30. 9. 2017, 15.09

6 let, 7 mesecev

Megličeva brez kolajne, a z dosežkom kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Barbara Meglič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Laškem se je slovesnostjo in podelitvijo kolajn v posamični konkurenci končal prvi del 15. evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide. Na Epintu 2017 se lahko z medaljami pohvali že 23 držav.

Po sedem so jih osvojile Ukrajina, Rusija, Poljska, Turčija in Velika Britanija; ukrajinski in ruski tabor se lahko pohvalita s po tremi zlatimi odličji, največ med vsemi. "Na vrhu so države, ki največ vlagajo v šport in razvoj," je stanje na lestvici medalj komentiral britanski selektor Gorazd Vecko, ki je bil vesel, ker je bila dvorana Tri lilije vnovič polna, vsi gostje, tako domači kot tuji, pa polni hvale na račun organizacije in izvedbe.

Finalni dan posamičnih obračunov na evropskem prvenstvu je prinesel kar nekaj presenečenj: šesterica prvakov in prvakinj s paraolimpijskih iger v Riu je ostala brez zlata: Francoz Fabien Lamirault je izpadel v četrtfinalu, Abdulllah Ozturk je klonil v finalu, Danec Peter Rosenmeier se je poslovil v četrtfinalu, Britanec William John Bayley in Belgijec Florian Van Acker ter Nizozemka Kelly Van Zon so bili bronasti.

V moški konkurenci je četrtič zaporedoma evropski prvak postal Britanec Rob Davies, zlata se veseli tudi čudežni belgijski najstnik 17-letni Laurens Devos, ki je naslov dodal zlatu iz Ria 2016 in evropskemu naslovu z Danske 2015. Petič sta evropski prvakinji posamično postali srbska igralka Borislava Perić-Ranković in Poljakinja Natalija Partika. "Vesel in ponosen sem te medalje, veliko mi pomeni," pa se je z zlatom pohvalil 34-letni Alvaro Valera, ki se je prvič pojavil na mednarodni sceni leta 1997 na evropskem prvenstvu. Danes pa se je v Laškem okitil s šestim evropskim zlatom v posamični konkurenci.

Od sedmih slovenskih predstavnikov sta v prvem delu EP najdlje prišla Barbara Meglič, ki je v združenem razredu 4-5 zasedla 5. do 8. mesto, kar je njen izid kariere v posamični konkurenci. V moški konkurenci se je najvišje zavihtel Bojan Lukežič, ki je prišel med 16.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo, od 9. ure bodo na sporedu ekipni obračuni, ki bodo trajali do srede, 4. oktobra, ko se bo Epint 2017 tudi uradno končal.

V ženskem razredu 4-5, kjer nastopata Megličeva in Andreja Dolinar, sodeluje pet ekip. Moška kombinacija Primož Kancler/Bojan Lukežič bo v razredu 3, v katerem je 11 reprezentanc, igrala proti Nemcem in Špancem. "Moška ekipa Kancler/Lukežič ima v svoji skupini Nemčijo in Španijo. Kako bo naprej, pa bo pokazal žreb. Glede na formo ni izključeno, da se naša fanta resno vključita v boj za odličje. Verjamem, da se bosta dobro odrezali tudi naši dekleti," je ekipne obračune napovedal trener Slovenije Darko Kojadinovič.

Ne spreglejte