Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
11. 11. 2011,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Meglič

Petek, 11. 11. 2011, 11.26

8 let

Meglič bo čoln zamenjal za tekaške smuči

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naš vrhunski kajakaš na divjih vodah Jure Meglič po drugi operaciji hrbta okreva, a predno se bo lahko usedel v čoln, bo preteklo še nekaj vode.

Že pred časom smo pisali, da se je sanacija poškodbe pri Juretu Megliču zapletala, saj moral ponovno na operacijsko mizo. Zdaj je že več kot tri tedne od zadnje operacije in kajakaš iz Zgornjih Dupelj se počuti dosti bolje."Z a spremembo ste me dobili doma in ne v bolnici," se je takoj pošalil Jure, ki upa, da bo lahko kmalu odšel v toplice."Gre na bolje. Ravno zdaj poteka fizioterapija in mislim, da bom šel kmalu v toplice. Ko pridem nazaj naj bi začel lahko že malo bolj konkretno 'migat'," razlaga aktualni evropski prvak v ekipnih vožnjah, ki pa enostavno ne zna biti čisto pri miru. "Enostavno ne zdržim čisto pri miru. To me dela nervoznega. Zaradi tega delam vaje z elastičnimi trakovi in določene vaje, ki so mi jih predlagali zdravniki," še pove član kajak kanu kluba Tacen.

Čoln že zelo pogreša

Za dobitnika bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Tacnu leta 2010 je najtežje, ko z brega opazuje svoje kolege na vodi."Seveda pogrešam čoln.

Še posebno takrat, ko je visoka voda in sončen dan. Takrat je najtežje. Predvsem pogrešam tudi trening na splošno. Trening na vodi skušam zdaj nadoknaditi z vajami, ki sem jih prej omenil," še pove in se nekoliko ozre v naslednjo sezono. "Sam pričakujem, da bom do naslednje sezone pripravljen, tako kot moram biti. Za enkrat me glede tega ne skrbi, saj gre vsak dan na bolje. Težava je edino v temu, če mi zdravniki ne bodo dali dovolj kmalu zelene luči za treniranje in ne bom dovolj dobro pripravljen za izbirne tekme, ki so spomladi. V tem primeru računam na razumevanje Kajakaške zveze Slovenije, da me bodo kljub temu poslali na tekmovanja. Ampak kot pravim, računam, da bom v februarju že sedel v čolnu in bom do izbirnih tekem nared," pove še Meglič, ki pravi, da je vseskozi v stiku s svojimi trenerji in tekmovalci.

Kompenziral bo s tekom na smučeh

Ni skrivnost, da je Jure velik ljubitelj teka na smučeh. Udeležuje se tudi nekaterih rekreativnih tekov po Sloveniji, kjer dosega vrhunske rezultate. "Mislim, da bo letos teka na smučeh še več kot leta poprej. Seveda, če bom dobil dovoljenje s strani zdravniške stroke. A po prvih napovedih naj bi se najprej lahko lotil teka na smučeh. Zdaj je samo odvisno, kako se bo moje telo odzivalo na zdravljenje," je še za konec povedal najboljši slovenski kajakaš v lanskem letu.

Ne spreglejte