Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Cof

Petek, 27. 4. 2012, 17.58

8 let

Med kajakaši najboljši Kolar, med kanuisti Cof

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Reka Soča pri Solkanu je gostila tekmo državnega prvenstva v spust sprintu, ki je ob tem štela tudi kot izbirna tekma za sestavo članske in mladinske ekipe.

Med kajakaši je bil najboljši Tim Kolar, med kanuisti Blaž Cof, med kajakašicami Ajda Novak, med dvojci pa sta bila najhitrejša Žnidaršič in Žgajnar.

Kajakaški center v Solkanu je po slalomistih, ki so pred dvema tednoma tekmovali na izbirni tekmi, tokrat gostil še večino najboljših slovenskih tekmovalcev v spustu na divjih vodah. Zaradi bolezni je nastop na domači tekmi izpustil svetovni prvak v spust sprintu Nejc Žnidarčič, ki pa je v reprezentanco na podlagi lanskoletnih uspehov že uvrščen. V konkurenci kajakašev je odsotnost najboljšega slovenskega spustaša izkoristil Kolar, ki je bil za nekaj manj kot dve sekundi in pol hitrejši od klubskega kolega Maksa Frančeškina (oba KKK Ljubljana), na tretje mesto pa je uvrstil Vid Debeljak (KKK Tacen).

V konkurenci kanuistov je dobro pripravljenost pokazal Blaž Cof (KKK Tacen), nosilec kolajne z EP, ki je drugouvrščenega Luko Žgajnarja (KKK Ljubljana) prehitel za skoraj devet sekund, Jure Kljun (KK Simon) pa je na tretjem mestu zaostal za več kot 19 sekund.

V dobri spustaški formi je tudi Ajda Novak (KKK Ljubljana), ki je bila najhitrejša kajakašica. S sedmimi sekundami zaostanka se je na drugo mesto uvrstila Anja Kancler (KKK Soške elektrarne), tretje mesto je zasedla Eva Vrevc (KKK Tacen).

Med kanuističnimi dvojci sta se najbolj izkazali posadki KKK Ljubljana. Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar sta zasedla prvo mesto, druga pa sta bila Luka Slapšak in Urban Jarc. Tretja sta bila tekmovalca domačega kluba - Gašper Kovačič in Niko Testen.

Med kanuistkami so nastopile le tri tekmovalke. Najhitrejša je bila Beti Medved, Anja Kancler je bila druga, Alja Kozorog pa tretja (vse KKK Soške elektrarne).

Na ekipni tekmi se je v konkurenci kanuistov najbolj izkazala ekipa KKK Ljubljana, drugi so bili predstavniki Tacna, tretji pa tekmovalci Soških elektrarn. Tudi med kajakaši so bili najhitrejši tekmovalci KKK Ljubljana, drugi mesto je pripadlo ekipi KKK Tacen, tretje pa predstavnikom KKK Nivo Celje. Med kajakašicami so prvo in tretje mesto zasedle predstavnice KKK Soške elektrarne, na drugo mesto pa so se uvrstile tekmovalke KKK Ljubljana.

Čeprav s tekmo v Solkanu serija izbirnih tekem še ni končana, trenutno kaže, da bodo na dodatno izbirno tekmo v Francijo odpotovali kajakaši Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Maks Frančeškin, Simon Oven in Vid Debeljak (rezultati s tekme v Franciji bodo odločili, kdo se bo na svetovnem prvenstvu v ekipi pridružil Nejcu Žnidarčiču), zelo resno pa o nastopu Franciji razmišlja tudi kanuist Blaž Cof, ki je sicer dobro tekmoval tudi na izbirnih tekmah v slalomu in zasedel četrto mesto med kanuisti, kar pomeni, da ima možnost nastopa na tekmah svetovnega pokala v slalomu.

Zadnja izbirna tekma bo organizirana prihodnjo sredo (2. maj) na Dolinki, najboljši pa bodo nato odpotovali v Francijo. Rezultati s tekme v Franciji bodo odločili, kdo bo v začetku julija v Bourg St. Mauricu tekmoval na svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte