Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather boks Las Vegas UFC

Nedelja, 27. 8. 2017, 11.40

6 let, 6 mesecev

Odmevi: Mayweather razkril skrivnost, McGregor pokazal svojega #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Mayweather McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški boksar Floyd Mayweather je še 50. v svoji karieri (50-0) dokazal svoje mojstrstvo in na večni lestvici neporaženih boksarjev prehitel legendo Rockyja Marciana (49-0). V boksarskem obračunu v supervelterski kategoriji je v Las Vegasu v deseti rundi s tehničnim nokavtom porazil Irca Conorja McGregorja, ki se je izkazal za trdoživega borca, na koncu pa mu je zmanjkalo moči in dvoboja je bilo konec.

Dvoboj med borcema, ki prihajata iz različnih športov, je postregel celo z nekaj več, kot je marsikdo pričakoval. Ircu so napovedovali hiter konec, na koncu pa je proti enemu najboljših boksarjev vseh časov zdržal 10 rund in dobro zastopal barve MMA.

''Kot sem napovedal. V tem športu sem že 21 let. Imam veliko izkušenj, tudi s tako velikih dvobojev. Vedel sem, da moram biti miren in si vzeti čas. Vedel sem, da bo 'štorast' že od samega začetka, a z očetom sva naredila dobro taktiko. Vse, česar sem se bal, so bili njegovi udarci po zatilju. Na koncu se je izkazal za odličnega borca, bil je boljši, kot sem mislil,'' je po že 50. zmagi povedal 40-letni boksar, ki je še enkrat potrdil, da je to resnično njegov zadnji dvoboj.

''V svoji karieri sem imel nekaj odličnih dvobojev, nekaj je bilo dolgočasnih, a vedno se me bodo ljudje spominjali kot zmagovalca.'' Kako tudi ne, saj v svoji karieri ni doživel niti enega poraza.

Mastno bosta zaslužila oba

Dvoboj bo organizatorjem prinesel prek 600 milijonov ameriških dolarjev. | Foto: Reuters Dvoboj bo organizatorjem prinesel prek 600 milijonov ameriških dolarjev. Foto: Reuters Mayweather se je prvič upokojil že septembra 2015, po zmagi nad rojakom Andrejem Bertom, a je zaradi pritiska javnosti in ljubiteljev borilnih veščin tega prekinil in se pomeril z McGregorjem.

Njegova vrnitev ni bila sama sebi namen, Američan bo po tem dvoboju zaslužil blizu 300 milijonov ameriških dolarjev, na drugi strani Irec blizu 100 milijonov dolarjev.

Zanimivo je, da ja McGregor odlično boksal prvih pet rund in bil bolj dominanten borec. Sprožil je tudi več udarcev (51-40), potem pa mu je pošla sapa in dirigentsko palico dvoboja je dokončno prevzel Mayweather.

Ta je v naslednjih petih rundah stopil na plin in do prekinitve dvoboja v Irca sprožil še dodatnih 130 udarcev in zmagal s tehničnim nokavtom.

Imel je čas tudi za provokacije

''Zakaj me še nisi nokavtiral? Rekel si, da me boš v štirih rundah. Kdaj boš uporabil svojo nadnaravno moč?'' je Irca zbadal kar v ringu in dokazal, da je imel celoten dvoboj vse pod nadzorom.

Celoten dvoboj med Floydom in Conorjem:

Imel je resno poškodbo rok?

Američan je po dvoboju še dejal, da je bil tudi poškodovan, da njegove roke niso bile prave. "Ko so prave, padajo ljudje. A z resno poškodbo nisem bil sposoben tako močno udariti,'' je skrivnost, o kateri prej ni govoril, razkril Floyd.

Eden najboljših boksarjev vseh časov se bo zdaj povsem osredotočil na trenerski posel. V spektaklu se je nove zmage veselil tudi njegov varovanec Gervonta Davis, ki je do nje prišel na zelo sumljiv način. Kostaričana Francisca Fonseco je položil z udarcem po zatilju, a ga sodniki niso kaznovali in mu pripisali novo zmago. To je bila že njegova 18., 17. dosežena predčasno – z nokavtom ali tehničnim nokavtom. 

Zanimivost:

Čeprav se večina posmehuje McGregorju, da je bil povsem nekonkurenčen, statistika pravi, da je bil Irec boljši kot Filipinec Manny Pacquiao v tistem dvoboju leta 2015. Irec je proti Floydu od svojih 430 udarcev v polno zadel 111 (26 %), Filipinec pa od 429 le 81 (19 %), kar je podatek, vreden vsega spoštovanja.

Tudi, če se dvoboj ne bi predčasno končal, ne bi bilo dvoma o zmagovalcu:

Po mnenju Dava Morettija je Irec dobil prve tri runde, Burt Clements in Guido Cavalleri pa sta mu prisodila le eno - prvo.

sodniška tabla | Foto:

McGregor pokazal svoj viski

Irski superzvezdnik, ki je imel v Las Vegasu bučno podporo s tribun, je na novinarsko konferenco po dvoboju prišel kar s steklenico viskija. Spil je požirek ali dva, še preden se je začel govor. ''S tem bom zasenčil celotno verigo irskih viskijev. To je res okusno,'' je močno opojno pijačo z njegovim imenom pohvalil Irec, ki po porazu ni bil preveč razočaran.

Trikrat je zamenjal taktiko

''Bil je dober dvoboj. Bilo je zelo zabavno. Želel sem vas šokirati v začetnih rundah, a Floyd je res dober in neverjetno zbran borec. Trikrat je zamenjal taktiko, a tako to delajo pravi šampioni. Moral bi to pričakovati. Res si zasluži spoštovanje in čestitke za izjemno kariero,'' je dvoboj videl irski borec, ki je po šesti rundi povsem izgubil sapo in odprl pot do zmage izkušenemu Američanu.

Conor McGregor bo šel krajši oddih, potem pa bodo z ekipo izbrali nov izziv. | Foto: Reuters Conor McGregor bo šel krajši oddih, potem pa bodo z ekipo izbrali nov izziv. Foto: Reuters

Kaj bo prinesla prihodnost?

Zagotovo se McGregor zdaj vrača v UFC, kjer ima na mizi nekaj res zanimivih dvobojev, še prej pa: ''Sem mlad, svež, pripravljen sem za naslednje izzive. Bil sem le utrujen in ne omotičen od udarcev. Moja naslednja postojanka je Ibiza, najel bom 30-metrsko jahto, potem pa bom videl, kako naprej.''

''Mnogi so rekli, da ga ne bom niti enkrat zadel. V MMA imam nekaj lepih ponudb za dvoboj, prepričan sem, da zdaj nisem bil zadnjič v ringu. Govorite lahko, kar želite, a to me niti malo ne gane. Vrnil se bom močnejši in letvico, ki je že zdaj visoka, še dvignil,'' je še zaključil irski borec.

Bomo Conorja McGregorja še kdaj videli v ringu?

  • Ne.
    22,46 %
    93 glasov
  • Da.
    77,54 %
    321 glasov
Oddanih 414 glasov
Ne spreglejte