Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

1

Natisni članek

boks Floyd Mayweather Conor McGregor UFC Las Vegas

Nedelja, 27. 8. 2017, 6.00

4 leta, 5 mesecev

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Pogumnemu McGregorju zmanjkalo moči, Mayweather do 50. zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

1

Floyd Mayweather Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

V lasvegaški dvorani T-Mobil je Američan Floyd Mayweather s tehničnim nokavtom v deseti rundi boksarskega dvoboja supervelterske kategorije premagal irskega zvezdnika mešanih borilnih veščin Conorja McGregorja. Nori Irec se je izkazal, v nasprotju s pričakovanji prikazal dokaj solidno boksarsko predstavo, a so mu pošle moči.  

Čeprav bi po silnih grožnjah in drznih napovedih, ki sta si jih borca izmenjevala v tednih pred današnjim obračunom, pričakovali bolj divji spopad, sta Mayweather in McGregor postregla s klasično, a nikakor nezanimivo boksarsko predstavo.

Irec je dvoboj začel napadalneje, Mayweatherja begal z neortodoksno postavitvijo in gibanjem, se nekajkrat malo spozabil in sprožil nekaj v boksu nedovoljenih udarcev v zatilje, a na splošno nekoliko presenetil in navdušil z zelo solidno boksarsko predstavo.

Mayweather je z resnejšimi napadi in kombinacijami začel šele po šesti rundi, ko je večjemu in težjemu Ircu že zmanjkovalo sape. Američan je prevzel niti v svoje roke, postajal vse odločnejši in vse bolj kazal svoje boksarsko mojstrstvo. V deseti rundi je sodnik dvoboj prekinil, po tem, ko se je McGregor povsem brez obrambe znašel v viharju Mayweatherjevih udarcev.

Za "dvoboj stoletja" je 40-letni Floyd Mayweather prekinil upokojitev in se za obračun z 29-letnim McGregorjem vrnil v ring. Mayweather je prišel do svoje 50. profesionalne zmage, Irec pa v prvem nastopu med boksarskimi profesionalci pustil dober vtis. Oba borca bosta mastno zaslužila (Mayweather vsaj 100 milijonov in McGregor vsaj 80 milijonov dolarjev, z odstotki od prodaje televizijskega prenosa pa vsak verjetno še veliko več).

Kaj sta borca povedal po borbi?

"Bil je težek nasprotnik, veliko boljši, kot sem pričakoval, da bo. Obljubil sem, da dvoboj ne bo trajal vseh 12 rund in obljubo izpolnil, sem si pa vzel čas, kar je bil tudi moj načrt. Želel sem, da se v prvih rundah utrudi z močnimi udarci in res mu je po 25 minutah zmanjkalo moči. Boks je šport od hudiča, prav tako MMA, mislim, da sva navijačem dala, kar so želeli, ampak danes sem bil boljši," je po dvoboju povedal Mayweather, ki je s 50. zmago na večni lestvici prehitel neporaženo legendo Rockyja Marciana (49-0).

"Prve runde sem dobil dokaj zanesljivo, a je ostal zbran. Zelo zbran, čeprav ni več tako hiter in močen, kot je bil. Zaslužil si je moje spoštovanje. Se mi pa zdi, da je sodnik malce prehitro prekinil dvoboj. Sodnik bi moral pustiti nadaljevanje. Človeku bi moral pustiti, da me nokavtira, tako sem tudi navajen. Na začetku pa se mi zdi, da sem bil dober, zelo dober. A kilometrina, ki jo ima za sabo Floyd, ni zanemarljiva, in to je tisto, kar je danes pretehtalo," pa je povedal McGregor.

Potek dvoboja Mayweather vs. McGregor:

V prvi rundi je McGregor poskusil z nekaj napadi, a nikakor ni divjal, kot bi bilo pričakovati po njegovem nastopaštvu v tednih pred dvobojem. Mayweather je bil v prvi rundi precej neaktiven, a je pazil nase. 

V drugih treh minutah dvoboja je tudi Myweather poskušal z nekaj previdnimi napadi, McGregor se je dobro ubranil in izognil udarcem, sam pa nadaljeval mirno in sistematično s svojimi napadi. Brez resnejšega učinka.

Irec se je dobro držal, izkoriščal daljše roke in Američana držal na varni razdalji, Mayweather tudi ni tako hiter, kot je bil včasih. V tretji rundi je več pokazal McGregor, čeprav tudi z nekaj nelegalnimi udarci v Mayweatherjevo zatilje, za kar si je prislužil opomin sodnika.

V četrti rundi je McGregor slavnega Američana ujel s svojo zloglasno levico in ga s tem spodbudil, da je vendarle tudi sam sprožil nekaj resnejših kombinacij udarcev. Irec je dobro varčeval z močmi, Mayweather pa je počasi postajal bolj aktiven.

V peti rundi je Mayweather McGregorja lovil po ringu, Irec se je bolj ali manj branil, z nekaj kombinacijami le poskrbel, da Američanu ni uspel kakšen resnejši napad. Mayweather je počasi prevzemal pobudo. 

V šesti rundi je Mayweatherjeva desnica nekajkrat pristala na McGregorjevi bradi, večjih težav pa Američan Ircu še ni povzročil.

V sedmi rundi je bila Irčeva obramba vse bolj luknjasta, Mayweather je pridno nabiral točke, čeprav sta oba obljubljala predčasen konec dvoboja, je izgledalo povsem mogoče, da bodo o zmagovalcu odločali sodniki. 

Osma runda je postregla s še več Mayweatherjevimi čistimi udarci za nabiranje točk. 

V deveti so McGregorju povsem pošle moči, Mayweather mu je "naložil" kar nekaj čistih udarcev. Postajalo je očitno, da Irec ne bo zdržal vseh 12 rund. 

V deseti rundi je sodnik dvoboj prekinil, zmage s tehničnim nokavtom se je veselil Mayweather. 

Ne spreglejte