Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2011,
18.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mina Markovič Maja Vidmar

Sobota, 19. 11. 2011, 18.21

7 let, 12 mesecev

Markovičeva zlahka v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Kranju, ki gosti najboljše športne plezalce in plezalke iz vsega sveta, so se končale tudi ženske kvalifikacije za tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti.

V vodstvu je Mina Markovič skupaj s še tremi tekmovalkami. V drevišnji polfinale sta se uvrstili še Maja Vidmar in Asja Gosar. Markovičeva, ki je zmagala na štirih od osmih letošnjih preizkušnjah svetovnega pokala v težavnosti, je zlahka opravila z obema kvalifikacijskima smerema ter se je obakrat dotaknila vrha. Markovičeva vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala ter ima dve tekmi pred koncem 141 točk zaloge pred prvo zasledovalko. Do vrha obeh kvalifikacijskih smeri so preplezale še aktualna svetovna prvakinja Avstrijka Angela Eiter, Rusinja Jana Čerešnjeva in Južnokorejka Jain Kim, ki je uvrščena za Markovičevo v skupnem seštevku.

Tretjeuvrščena v skupni razvrstitvi Maja Vidmar je v kvalifikacijah zasedla 13. mesto, tretja slovenska polfinalistka Asja Gosar pa je bila 22. Brez polfinala so ostale Jera Lenardič, Tina Šuštaršič in Katja Kadič na 28., 29. in 33. mestu. V polfinale napreduje 26 najboljših.

"Led je prebit. Prvo smer sem šla mogoče malo trdo, ampak v obeh smereh sem suvereno prišla do vrha. Tudi občutki so zelo dobri, zaenkrat se mi še ni bilo treba kaj posebej napeti. Rezerve je še zelo veliko in z veseljem čakam še polfinalno smer," je bila po kvalifikacijah zadovoljna prva slovenska favoritinja za zmago v Kranju in za skupno zmago.

Njena reprezentančna kolegica Vidmarjeva s kvalifikacijami ni bila najbolj zadovoljna, vendar pa pričakuje, da bo v polfinalu popravila vtis ter se na prizorišču, na katerem je že zmagala, zavihtela v finale: "Samo treme, ki jo je danes čisto preveč, se nekako moram znebiti, potem bom lahko plezala tako, kot znam, saj imam še dosti rezerve in nisem vsega pokazala. V kvalifikacijah mi je bilo težko plezati, pa ne zaradi tega, ker bi bili smeri težki, ampak ker sem imela čisto preveč polno glavo in tresoče noge, roke, vse ..."

V polfinalu, ki se bo v dvorani na Zlatem polju začel ob 20. uri, bo Slovenija imela osem predstavnikov. V moških kvalifikacijah so bili pred tem uspešni Urban Primožič, Domen Škofic, Klemen Bečan, Jure Raztresen in Sergej Epih.

Ne spreglejte