Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 11. 2012,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mina Markovič Domen Škofic

Sobota, 10. 11. 2012, 22.30

8 let

Markovičeva in Škofic do zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Škofji Loki so pripravili tretjo tekmo državnega prvenstva, na kateri se je v težavnosti pomerila slovenska članska konkurenca v športnem plezanju.

Pri članicah je slavila lanska absolutna zmagovalka državnega prvenstva in trenutno vodilna v svetovnem pokalu Mina Markovič, pri članih pa je zmagal Domen Škofic, evropski mladinski prvak.

V nocojšnjem finalu, ki je potekal na prenovljeni steni v dvorani Poden, sta vrhova smeri ostala nedotaknjena. Tudi v kvalifikacijah se nihče izmed tekmovalcev in tekmovalk ni uspel dotakniti vrha smeri. Kljub temu je današnja tekma tekmovalkam in tekmovalcem predstavljala odlično generalko ter preizkus forme pred sklepnim dejanjem sezone, finalno tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bo ob koncu prihodnjega tedna, 17. in 18. novembra, v Kranju.

Uspehi slovenskih športnih plezalcev, predvsem plezalk, v letošnjem letu kažejo, da je slovensko športno plezanje na zelo visoki ravni, kar se je potrdilo tudi na tekmi v Škofji Loki. Markovičeva, trenutno najboljša športna plezalka sveta, bo v Kranju skušala ponoviti lanski uspeh in ubraniti kristalna globusa svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti in kombinaciji.

Po osmih od devetih tekmah letošnjega svetovnega pokala in ob odličnih uspehih (dvakrat prva, štirikrat druga in dvakrat četrta) je Markovičeva v vodstvu trenutne skupne razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti. Markovičeva vodstvenega mesta ni izpustila vse od začetka sezone dalje. S 630 točkami vodi za 33 točk pred Južnokorejko Jain Kim. Kranjska tekma bo tako odločila letošnjo skupno zmagovalko.

Markovičeva (PK 6b Ptuj) je nocoj v Škofji Loki plezala nekoliko zadržano ter je hranila moči za kranjsko preizkušnjo. Ne glede na to je v finalni smeri prišla višje od edine slovenske konkurentke Maje Vidmar (PK Škofja Loka), ki je vodila po kvalifikacijah. Vidmarjeva je tako nazadnje zasedla drugo mesto. Daleč za prvo in drugo uvrščeno so se na steni zvrstile preostale tekmovalke. Tretje mesto je osvojila Anja Šerbinek (ŠPO APD Kozjak Maribor). Pri članih je bila tekma veliko bolj izenačena. Drugi je bil Jure Bečan (ŠPO Tržič), tretje mesto pa je osvojil Sergej Epih (PK Škofja Loka), ki si je v kvalifikacijah z zmagovalcem Škoficem delil mesto vodilnega.

Ne spreglejte