Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 3 mesece

Mariborčanke in Ljubljančanke do nove zmage, derbi na Galjevici Goričankam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branika in Calcita so v 13. krogu 1. DOL zabeležile novo zmago. Koprčanke so oddale niz, derbi med Vitalom in GEN-I-jem je pripadel gostjam.

V derbiju 13. kroga so igralke GEN-I Volleyja odpor ljubljanskega Vitala strle v štirih nizih. Prva dva sta se končala na razliko v korist Novogoričank, v obeh so imele Ljubljančanke že zaključno žogo, a je v ključnih trenutkih Sara Valenčič z dvema dobrima napadoma tehtnico prevesila na stran gostujoče ekipe. Valenčičeva je bila s 27. točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, na kateri so borbene Vitalovke z dobro igro dobile 3. niz, v četrtem pa že na začetku povsem popustile in z veliko napakami tekmicam odprle pot do še enajste zmage.

Formis je na domačem igrišču v Hočah pred približno 200 gledalci prišel do zelo pomembne zmage nad ekipo Braslovč. V zanimivem in izenačenem obračunu so bile v ključnih trenutkih bolj zbrane Rogožanke, na drugi strani pa so imele Savinjčanke skozi celotno srečanje veliko težav predvsem na sprejemu in posledično pri organizaciji napada. Igralke Formisa so na račun dobrih začetnih udarcev dosegle kar 14 točk, Braslovče pa so bile boljše predvsem v bloku. V vrstah gostujoče ekipe sta znova izstopali Katja Mihalinec in Nika Markovič, pri domačih pa znova Maja Desy Vahen, Ana Sešel in Katja Karin Pintarič.

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na gostovanju pri Kemi iz Puconcev slavile s 3:0, a je bil že prvi niz poln preobratov. Izid je bil izenačen do 12. točke, borbenih Prekmurk pa iz tira ni vrglo niti to, da so gostje povedle z 20:14. Po dobrih začetnih udarcih Monike Banfi se je prednost gostij stopila na vsega točko, a so Ljubljančanke prvi niz vseeno uspele zaključiti v svojo korist. Brez večjih težav sta jim potem pripadla tudi naslednja dva, v katerih domačim ni več mogla pomagati obolela Mateja Kadiš. Igralce Calcita si bile občutno boljše v bloku, dosegle so 11 blokov, Pucončanke na vsej tekmi le enega.

Aliansa-Šempeter v Mariboru ni imela veliko možnosti, kljub temu, da je trener Mariborčank Sebastijan Škorc nekoliko premešal igralne vloge v svoji ekipi in priložnost za igro ponudil tudi igralkam s klopi. Gostje v posameznih nizih niso uspele zbrati več kot 16. točk. Razlogi za to ne tičijo le v tremi, pač pa tudi v tem, da je imel Beno Božič tokrat na voljo le osem igralk, ki so imele precej težav na sprejemu in v realizaciji napada.

Gostovanja v Zabreznici pri Zgornji Gorenjski so vedno neugodna in tega so se zavedale tudi odbojkarice Luke Kopra. Tudi tokrat se gostiteljice niso izneverile tradiciji, imele priložnost za zmago v drugem nizu, dobile tretjega, potem pa popustile predvsem pri sprejemu začetnega udarca. Gostje so tako upravičile vlogo favoritinj in potrdile trenutno četrto mesto na lestvici.

Ne spreglejte