Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2011,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Klinar Sara Isaković

Sreda, 3. 8. 2011, 19.42

8 let

Mankoč (morda) zadnjič s SP, Klinarjeva s sporom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Plavalna reprezentanca se je s 14. SP vrnila s finalom, ki ga je priplaval Damir Dugonjič, predvsem pa se je ob koncu prvenstva vse bolj javno omenjal spor z Anjo Klinar v glavni vlogi.

Slovenski plavalci so resda na SP v Šanghaju izpolnili osnovne cilje. En finale in sedem uvrstitev v polfinala je vsekakor dosežek, s katerim plavalna reprezentanca še naprej ohranja stik s plavalno precej razvitejšimi nacijami, a medalja pod slovensko zastavo za zdaj ostaja še neizpolnjena želja. "S svojimi nastopi sem lahko zadovoljen. Predvsem s 50 m prsno, na 100 m prsno pa bo še dovolj možnosti za dosego olimpijske norme," je dejal osmi najhitrejši plavalec v prsnem slogu na svetu, Damir Dugonjič.

Markič verjame, Sara pomirjena

Pretendent za kolajno je bil tudi drugi "prsač" Matjaž Markič, a spremembe ob zamenjavi trenerja in načinu treninga za zdaj še niso obrodile sadov, vendar sam poudarja, da je čas na njegovi strani. Na Kitajskem je kot drugi najboljši Slovenec zasedel 10. mesto "To je bila moja druga najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih, kljub temu pa so bile želje povezane s finalom. Verjamem, da sem na dobri poti," je optimističen Koprčan.

S Kitajske se je spet zadovoljna vrnila, Sara Isaković, ki je leta 2008 na OI osvojili srebrno medaljo. Tokrat je namreč uspela priti do norme za OI v Londonu, s čimer bo lahko branila naslov olimpijske podprvakinje. "Vemo, da je veliko od osebnega rekorda, normo sem izpolnila, kar me pomirja," sporoča Blejka.

Mankoč zadnjič na SP?

Najboljši slovenski plavalec vseh časov, Peter Mankoč, je v Šanghaju prišel do olimpijske B norme, ki mu utegne celo neposredno prinesti vstopnico za OI 2012. Vendar morda bo to njegovo zadnje veliko tekmovanje, saj se še ni odločil, kako in kaj naprej. "Zagotovo bom plaval do OI v Londonu in potem še v zimski sezoni 2012. Kaj bo potem, pa se še nisem odločil. Predvsem bo moralo biti prisotno veselje do plavanja, brez tega ne gre," je dejal Mankoč, ki je tako utegnil odplavati svoje zadnje svetovno prvenstvo. "Za Barcelono 2013 imajo lepe reklamne panoje, vendar za zdaj se še nisem odločil," sporoča Mankoč.

Spor? Za zdaj vsi molčijo

Marsikomu je znan spor Anje Klinar in njenega trenerja Mihe Potočnika na Kitajskem. Klinarjeva je namreč dejala, da ne bo plavala na 400 m mešano, v kolikor ne bo imela pravega občutka. To je njenega trenerja zelo razjezilo in po besednih spopadih preko medijev, se je PZS odločila, da o tej temi za zdaj še ne bo podala odgovorov, tudi novinarje pa so pozvali, naj v zvezi s tem ne sprašujejo. Vsekakor je najbolje, da se tako ena najboljših slovenskih plavalk kot morda celo najboljši slovenski trener pogovorita na štiri oči in z manj napetimi strasti naredita epilog tega incidenta, ki ni v korist nikomur. Tako je 23-letna Jeseničanka odgovarjala le na športna vprašanja in na 12. mesto, ki ga je osvojila na 400 mešano.

"Po DP mi ni šlo po načrtih, treningi niso bili takšni kot bi morali biti. Pred prvenstvom sem bil prepričana, da bi se s časom blizu osebnega rekorda skoraj zanesljivo prebila v finale. Odplavala nisem slab rezultat, ampak ni to tisto, s čimer bi bila zadovoljna," je dejala Anja, ki se bo predvidoma do 1. septembra odločila, če bo še naprej sodelovala s Potočnikom. Naslednji večji cilj pa so OI v Londonu. "Še prej je decembra na sporedu EP v kratkih bazenih, maja naslednje leto pa EP v olimpijskih bazenih. Forma na Kitajskem ni bila najboljša, a verjamem, da sem sposobna plavati veliko bolje. Tako bom probala uresničiti to na naslednjem večjem cilju na OI 2012," je dejala Klinarjeva.

Lep rezultat je dosegla tudi daljinska plavalka Teja Zupan, ki je s 14. in 15. mestom le za malo zgrešila olimpijsko normo.

Ne spreglejte