Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 7. 2023,
18.42

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Isak Ivan Žvegelj Filip Matej Pfeifer Nina Kostanjšek Jan Ilar Rajko Hrvat veslanje

Sobota, 8. 7. 2023, 18.42

9 mesecev, 4 tedne

Tekma svetovnega pokala v veslanju (Luzern)

Mondeno švicarsko letovišče ostaja zakleto za Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat je v finalu osvojil peto mesto. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Rajko Hrvat je v finalu osvojil peto mesto.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na tekmi svetovnega pokala v mondenem švicarskem letovišču Luzernu zasedel peto mesto med lahkimi skifisti. Po tekmi ni bil zadovoljen, finalni nastop pa je ocenil za katastrofalnega.

Hrvat je imel po zmagi v predtekmovalni skupini in drugim mestom v polfinalu precej višje želje. "Moj cilj so bile stopničke, ampak te so tu zame očitno zapečatene. Z Luzernom se nikakor ne morem spoprijateljiti. Upal sem, da bom bližje, a so bili drugi precej hitrejši. Zdaj, ko je glava še vroča, se mi zdi finalni nastop katastrofalen. Doma bom prespal zadevo in videli bomo, kako najprej," je za spletno stran Veslaške zveze Slovenije dejal Rajko Hrvat.

Filip Matej Pfeifer je bil žrtev nenavadnega sistema predtekmovanja. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Filip Matej Pfeifer je bil žrtev nenavadnega sistema predtekmovanja. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Ostali slovenski reprezentanti niso dosegli vidnejših uvrstitev. Dvojec brez krmarja je bil drugi v finalu D in osvojil končno 20. mesto. Skifistka Nina Kostanjšek se je tokrat spopadala z zdravstvenimi težavami, zato njeno 22. mesto ni povsem realen rezultat, Filip-Matej Pfeifer pa je bil žrtev nenavadnega sistema predtekmovanja, v katerem je postavil skupno sedmi čas med vsemi prijavljenimi skifisti, a je bil v svoji močni skupini šele četrti ter posledično uvrščen neposredno v finale E. V njem si je z zmago priveslal končno 25. mesto. V isti konkurenci je veslal tudi Isak Ivan Žvegelj in zasedel 28. mesto.

"To je trenutno naše stanje. Želeli smo si več. Imeli smo tudi nekaj težav z boleznijo. V naslednjih dveh mesecih bo treba še veliko postoriti, da bomo na svetovnem prvenstvu boljši. Pohvalo si zasluži Filip-Matej Pfeifer, ki je bil v vožnji na čas med najhitrejšimi. Glede Rajka pa se bomo pogovorili z njegovim trenerjem in skušali najti vzroke, zakaj v finalu ni veslal bolje," je povedal selektor Slovenije Jan Ilar.

 

Rajko Hrvat
Sportal Rajko Hrvat v Luzernu zanesljivo v polfinale
Ne spreglejte