Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2015,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volleyball odbojka finale 1 DOL

Nedelja, 19. 4. 2015, 22.15

8 let

Ljubljančani v Tivoliju spet premočni za Kamničane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi finala 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volleyball s 3:1 in povedli z 2:1 v zmagah.

Odbojkarji ACH so v finalni seriji spet v prednosti. Branilci naslova, varovanci Bogdana Kotnika, so v tretji finalni tekmi v svojem Tivoliju spet zmagali prepričljivo, pa čeprav so izgubili prvi niz. Kamničani, ki so tudi v prvem nizu naredili veliko napak, so v nadaljevanju popustili še pri sprejemu, Ljubljančani pa so popravili druge elemente, posledica tega je bila, da so na krilih razpoloženega Erica Mochalskega prišli do gladke zmage.

Ljubljančani so tekmo slabo začeli, številne napake Calcita pa so jih po številnih menjavah v vodstvu držale v igri vse do končnice. V njo so celo vstopili z vodstvom 20:18, izid je z blokom postavil Jan Kozamernik, toda nato so gosti, ko je bil na servisu Jan Brulec, prišli do petih zaporednih točk. Kotniku ni pomagala niti menjava sprejemalca, Matija Pleško je zamenjal Andreja Flajsa, Boris Brus je Gorenjcem priboril prvo zaključno žogo, drugo je realiziral Tonček Štern, gostujoči korektor, ki je tokrat pokazal boljšo igro kot na prvi tekmi v Ljubljani, a vseeno ni zadovoljil trenerja Marka Brumna.

Začetek drugega niza je spet pripadel Calcitu, ki je vodil še s 7:5, toda tri zaporedne točke domačih so napovedale, da se prvaki prebujajo. Po seriji zaporednih točk je bilo na semaforju 16:10, Kamničani so se še približali na 14:17, a Flajs in Mochalski jim več nista dovolila.

Po izgubljenem drugem nizu je kamniška igra povsem razpadla. Po napaki Jerneja Stavbarja je bilo že ob prvem tehničnem odmoru 8:4 za ACH, po po njem so dosegli še tri zaporedne točke, Mochalski jih je povedel v vodstvo z 11:4. Brumnovi varovanci se nato niso več resneje približali, da bodo v Tivoliju spet neuspešni, pa je pokazal začetek četrtega niza. V njem so Ljubljančani po asu Mochalskega povedli s 7:4, sledil je še eden od skupno 14 blokov Ljubljančanov in kamniška barka se je začela potapljati. S servisi jo je še naprej uničeval Flajs, ki je bil najbolj zaslužen za vodstvo s 13:5. S tem je bil zmagovalec dokončno znan, tekmo pa je s svojo 11 točko končal Kozamernik.

Ne spreglejte