Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
18. 1. 2015,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM Branik Bruno Najdič

Nedelja, 18. 1. 2015, 19.45

8 let

Koprski trener brez očitkov, a cilj je bil pokazati več

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborske odbojkarice so brez vsakršnega taktiziranja v finalu slovenskega pokala odpihnile Luko Koper in se veselile že 14. naslova pokalnih zmagovalk.

Po velikem presenečenju v polfinalu, ko so Primorke senzacionalno po hudi bitki in petih napetih nizih premagale dvakratne branilke naslova, odbojkarice Calcita, se je pričakovalo težko delo tudi za aktualne državne prvakinje, a smo v Šempetru, kjer se je znova zbralo lepo število ljubiteljev odbojke, gledali enosmerni promet.

Mariborčanke so v prvem nizu sicer še zaostajale s 14:17, a so nato po minuti odmora trenerja Bruna Najdiča strnile vrste in se sprehodile do vodstva z 1:0 v nizih. Koprčankam so do konca prvega niza pustile le še nekaj točk in zmagale s 25:18. V drugem nizu so Štajerke še bolj stopile na plin, koprska senzacija pa je le nemo gledala in dosegla le deset točk. Tretji zadnji niz so varovanke Marka Kalca sicer začele nekoliko bolje, a prednost je sredi niza spet eksponentno narasla, zaspanega finala pa je bilo že po uri in 15 minutah konec.

Najdič pohvalil svoje varovanke

"Glede na rezultat se je finale mogoče zdel kot enosmerni promet, a za vsako zmago je treba stopiti na teren in odigrati na visoki ravni. Mi smo razen tistega slabega začetka v prvem nizu pokazali všečno in kakovostno igro in zasluženo zmagali. Vesel sem, da so punce odigrale tako, kot smo se dogovorili, tudi tiste, ki so vstopile v igro, so dodale zraven svoj kamenček v mozaik,'' je 14. pokalno zvezdico pokomentiral trener Mariborčank Bruno Najdič, ki je dodal, da kljub temu, da v finalu ni bilo Calcita, to ne zmanjšuje uspeha.

''Pri Koprčankah se je morda poznala utrujenost s sobotnega maratonskega polfinala in nam je morda to nekoliko olajšalo delo. Vsako tekmo poskušamo odigrati od prve pa do zadnje točke na najvišji ravni ne glede na to, kdo nam stoji nasproti. Ob visokem vodstvu je nevarnost, da zbranost upade in se tekma hitro zapelje v drugo smer. Zato sem še toliko bolj vesel, da so punce zdržale in opravile vse skupaj do konca. Nasprotnik v finalu je nasprotnik v finalu, ne glede na to, ali je to Koper ali Kamnik, punce morajo na vsakega gledati enako. To od njih zahtevam in tako bo tudi v prihodnje,'' je še povedal slovenski selektor ženske reprezentance.

Dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi v Sloveniji

Po senzaciji, ki so jo Koprčanke pripravile v polfinalu in poskrbele za izjemen uspeh, po hitro izgubljenem finalu večjega razočaranja ni bilo. ''Finale je finale,'' je pripomnil trener Kopra Marko Kalc in nadaljeval: ''Malce je grenkega priokusa, da nam ni uspelo obdržati ritma v prvem nizu, ko smo celo vodili, in seveda po katastrofalnem izgubljenem drugem nizu, kjer bi morali bolje igrati. A na sprejemu nismo bili pravi in ko je tako, je tudi zelo težko napadati, sploh proti ekipi, kot je Nova KBM. Mislim, da nam v finalu ni šla na roke tudi sobotna tekma proti Kamniku in zagotovo je tudi to malce vplivalo na končni rezultat. Vem, da so punce dale vse od sebe, zato jim nimam česa očitati. Uspelo nam je nekaj izjemnega, a to ni dovolj, tudi v finalu smo hoteli pokazati več, žal ni šlo.''

Misli koprskega trenerja so že pri končnici in boju za visoka mesta tudi v državnem prvenstvu. ''Videli smo, da smo se sposobni kosati z najboljšimi v Sloveniji, a moramo še veliko postoriti. Do končnice je še nekaj časa, upam, da nam v naslednjih tednih uspe narediti še korak naprej. Tudi v 1. DOL hočemo vsaj med štiri, če bo le mogoče, pa tudi v finale. Zakaj pa ne,'' je odločen Kalc.

Ne spreglejte