Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
12.26

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

kegljanje

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 12.26

5 let, 6 mesecev

Konstruktor in Triglav ne poznata poraza, Kamnik in Celje že v težavah #kegljanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

V petem kolu državnega kegljaškega prvenstva smo spet videli nekaj presenečenj, ki so dodobra premešala položaje na lestvici. Konstruktor pri moških in Triglav pri ženskah še nista pokazala šibkosti in nadaljujeta niz neporaženosti, že drugič so izgubili kegljači Kamnika in še tretjič remizirale kegljačice Celja.

Kegljači Konstruktorja so zmagali še petič in ohranili minimalno prednost pred člani Ljubelja. | Foto: KK Konstruktor Kegljači Konstruktorja so zmagali še petič in ohranili minimalno prednost pred člani Ljubelja. Foto: KK Konstruktor Ekipe se na delo vračajo čez štirinajst dni

Pred odhodom na krajši počitek, saj bo v soboto državno prvenstvo za člane in članice v kategoriji sprint, nadaljujejo niz neporaženosti aktualni državni prvaki iz Maribora. V petem kolu so zlahka ugnali domačine, ekipo iz Konjic, in ostajajo na vrhu Igralci Calcita iz Kamnika so v derbiju kola izgubili s Proteusom in mu s tem prepustili tretje mesto na lestvici. | Foto: Kegljaški klub Kamnik Igralci Calcita iz Kamnika so v derbiju kola izgubili s Proteusom in mu s tem prepustili tretje mesto na lestvici. Foto: Kegljaški klub Kamnik prvenstvene lestvice. Najbližji zasledovalci ostajajo igralci Ljubelja, ki so tokrat premagali Kranjčane in za prvim mesto zaostajajo le za točko.

Derbi kola je bil sicer v Postojni, kjer so se za zmago udarili domačini Proteus in gostujoči kegljači Calcita iz Kamnika. Na koncu je zmaga ostala doma, Proteus pa je s to zmago prehitel nekdanje državne prvake na lestvici in jih potisnil na četrto mesto.

Pri ženskah niz zmag nadaljujejo novopečene zmagovalke evropskega pokala, Triglavanke. Tokrat so z rezultatom 7:1 premagala igralke Ljubelja in ostajajo v tej sezoni še neporažene. Še tretjič letos so remizirale serijske državne prvakinje iz Celja in zdaj za prvim mestom zaostajajo že za tri točke.

Na tretje mesto lestvice so se z zmago nad Proteusom prebile kegljačice iz Kamnika. V tesnem obračunu so zmagale z rezultatom 5:3.

Sportal Kegljačice Triglava zmagovalke evropskega pokala #foto
Sportal Konstruktor stežka, Celjanke še drugič remizirale #kegljanje

V nižjih ligah še že formirajo favoriti za napredovanje v višje lige

Po petih kolih se v nižjih ligah že kaže, kdo so glavni kandidati za prehod v višjo ligo. V moški in ženski 1. B-ligi sta na vrhu ekipi Ograjce, v drugi državni ligi zahod sta na vrhu Calcit II in Pivka, na vzhodu pa je na vrhu TRO Korotan. V tretji moški ligi zahod sta na vrhu Adria in Adergas, na vzhodu pa malenkostno prednost pred tekmeci ohranja ekipa iz Brežic.

 

Ne spreglejte