Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
14.02

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

kegljanje

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 14.02

5 let, 6 mesecev

Kegljačice Triglava zmagovalke evropskega pokala #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Slovenski kegljači so na mednarodnih tekmovanjih spet dokazali, da se lahko kosajo z nekaterimi največjimi klubi v Evropi. Še več, dobre evropske nastope so z zmago na evropskem pokalu kronale kegljačice kegljaškega kluba Triglav Kranj, ki so v finalu premagale romunsko ekipo in nadaljujejo državno ligo z dobro popotnico.

Kegljačice kegljaškega kluba Triglav Kranj so zmagale na evropskem pokalu, ki je potekal v Sarajevu. | Foto: KK Triglav Kranj Kegljačice kegljaškega kluba Triglav Kranj so zmagale na evropskem pokalu, ki je potekal v Sarajevu. Foto: KK Triglav Kranj Maribor se je dobro kosal z najboljšimi v Evropi

Na mednarodne pokale, ki so potekali od 1. do 6. oktobra, je potovalo kar osem slovenskih ekip. Na najmočnejši svetovni pokal sta odpotovala državna prvaka, pri moških Konstruktor iz Maribora, pri ženskah pa klub iz Celja. Mariborčani so se dobro zoperstavili najboljšim klubom v Evropi, ki razpolagajo s pisano mednarodno zasedbo in bistveno večjim proračunom. Konstruktor iz Maribora se je odlično kosal z nekaterimi najboljšimi evropskimi klubi in na koncu osvojil šesto mesto, ki še vodi v ligo prvakov. | Foto: Konstruktor iz Maribora se je odlično kosal z nekaterimi najboljšimi evropskimi klubi in na koncu osvojil šesto mesto, ki še vodi v ligo prvakov.

Za četrtim mestom, ki je v kvalifikacijah vodilo v polfinale, so Mariborčani zaostali le za 45 kegljev. Pogled na štiri najboljše v kvalifikacijah (SKV Rot-Weiß Zerbst 1999 - 3.873 kegljev, 2. KK Zapresic - 3.867, 3. SK Zeleziarne Podbrezova - 3.796, 4. KK Neumarkt - Imperial Life - 3.787) daje rezultatu naših še večjo veljavo. Končno 6. mesto pomeni, da so izpolnili osnovni cilj in si zagotovili nastop v letošnji ligi prvakov.

Aktualne državne prvakinje iz Celja, ki so s slabšim vstopom v sezono znižale pričakovanja pred svetovnim pokalom, so svoje delo opravile dobro. Močno pomlajena ekipa, kjer so kar štiri igralke prvič zaigrale v mednarodni tekmi, se je trudila, za končno osmo mesto (3.385 podrtih kegljev) pa sta največ naredili izkušeni Nada Savič in Anja Kozmus. Celjankam se je poznal pomanjkanje mednarodnih izkušenj, a zaradi menjave generacije bi lahko njihov vrhunec dočakali že kmalu.

Triglavanke odlično ves teden

Triglavanke so ves teden v Sarajevu igrale suvereno in rutinirano. Z odličnimi rezultati so osvojile prvo mesto že v kvalifikacijah in se v polfinalu spopadle z Istro iz Poreča. Z odličnim finalnim nastopom izkušene Brigite Strelec (584 kegljev) in njene hčere Anje Forštnarič, ki je s 618 podrtimi keglji celo podrla ženski rekord kegljišča, so se zanesljivo uvrstile v finale. V finalu so presenetljivo zlahka premagale romunsko ekipo Rakoshegyj iz Budimpešte - 2 : 6 oz. 3.259 : 3.321. Triglavanke so tako dosegle daleč največji uspeh ženskega kegljanja v Kranju.

Kamničani so prvenstvo začeli slabo in že po prvem dnevu teoretično izpadli iz boja za preboj med prve štiri ekipe. Drugi dan sta tempo dvignila Igor Zamljen in Peter Jantol, ki sta Calcit približala najboljšim štirim, a bi bilo za preobrat potrebno še odlično kegljanje Kritjana Mijatoviča. Na koncu so osvojili deveto mesto, a pokazali, da se bodo lahko prihodnje leto borili za sam vrh, zmanjkalo je le nekaj koncentracije pri prvih tekmovalcih.

Le za štiri podrte keglje so igralke Bresta iz Cerknice zgrešile polfinale. | Foto: Le za štiri podrte keglje so igralke Bresta iz Cerknice zgrešile polfinale.

Ljubelj Tržič prve štiri zgrešil za mišjo dlako

Na pokalu NBC, ki je potekal v Apatinu v Srbiji, so tekmovale Bresta iz Cerknice odigrale dober turnir. Kljub pomlajeni ekipi so se kosale z bolj izkušenimi tekmicami in do presenečenja so jim zmanjkali le štirje podrti keglji. Ekipa Miklavža je osvojila končno dvanajsto mesto.

Zelo razburljivo je bilo tudi pri moških, kjer so potnike za polfinale odločili zadnji meti kegljačev. Slovenski ekipi Ljubelj Tržič in Goric sta na koncu prijetno presenetili. Gorenjcem je do uvrstitve v izločilne boje zmanjkalo enajst kegljev. Gorica je na koncu osvojila odlično osmo mesto.

Kamničanom je na koncu zmanjkalo nekaj izkušenj in sreče, da bi se prebili med najboljše štiri v evropskem pokalu. | Foto: Kegljaški klub Kamnik Kamničanom je na koncu zmanjkalo nekaj izkušenj in sreče, da bi se prebili med najboljše štiri v evropskem pokalu. Foto: Kegljaški klub Kamnik

Ne spreglejte