Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2013,
18.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 21. 12. 2013, 18.07

8 let, 5 mesecev

Konec športne poti za Roka Kolandra in Tomaža Piriha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Veslači so se danes na Bledu spomnili dosežkov v minulem letu. A na tokratni podelitvi priznanj najboljšim sta bila v ospredju olimpijca Tomaž Pirih in Rok Kolander.

Oba sta namreč tudi uradno sklenila športni poti in prejela jubilejno priznanje VZS. Jubilejno priznanje je za 15-letno trenersko delo prejel tudi Robert Krašovec.

Blejec Tomaž Pirih je na olimpijskih igrah veslal dvakrat. Leta 2004 v Atenah je s četvercem brez krmarja osvojil deveto mesto, na igrah v Pekingu 2008 pa je bil skupaj z bratom Miho, Rokom Rozmanom in Rokom Kolandrom le mesto od stopničk za zmagovalce. Čoln je v enaki postavi leto pozneje na svetovnem prvenstvu v Poznanju osvojil bronasto medaljo.

Mariborčan Kolander ima s svetovnih prvenstev medaljo več, saj je bil bronast že leta 2001 v Luzernu, ko so mu v četvercu družbo delali Matej Prelog, Milan Janša in Jani Klemenčič. Isti čoln je bil na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 četrti.

Med tekmovalnimi dosežki je najbolj izstopala bronasta medalja Aleša Zupana in Jureta Graceta na sredozemskih igrah v Turčiji in tekmovalca sta tako kot njun trener Dušan Jurše prejela veliko priznanje.

VZS je na prireditvi na Bledu podelila še vrsto drugih priznanj in plaket.

Ne spreglejte