Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mersin Špela Ponomarenko Janić

Sobota, 29. 6. 2013, 10.56

3 leta, 4 mesece

Kolajne kar ne pojenjajo: kajakaško zlato in bron v karateju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je predzadnji dan sredozemskih iger v turškem Mersinu že v dopoldanskih urah osvojila dve kolajni.

Slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je predzadnji dan sredozemskih iger v turškem Mersinu osvojila že drugo zlato kolajno. Po petkovem zmagoslavju na 500 metrov je danes zmagala še na 200 metrov.

Ponomarenko Janićeva je v petek na 500-metrski razdalji ubranila zlato kolajno, ki si jo je priveslala pred štirimi leti v Pescari, danes pa je Primorka za novo zlato odličje poskrbela še na 200 metrov. To je njena tretja zlata kolajna z mediteranskih iger, druga na igrah v Turčiji.

V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Zmagal je Srb Marko Dragosavljević, drugi je bil Italijan Manfredi Rizza, tretji pa Španec Saul Craviotto Rivero. Slovenija je po zaslugi dveh zlatih kolajn Ponomarenko Janićeve in srebra Jošta Zakrajška na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v sprintu na mirnih vodah.

"Zelo sem zadovoljna za ti zlati kolajni, tega se lahko hitro navadiš. Lepo bi bilo, če bi lahko na vsaki tekmi zmagala. Na današnji tekmi sem dala vse od sebe, na koncu prepričljivo zmagala in zelo uživala tako v svojem nastopu kot na podelitvi in na vsem kar spada zraven. Danes sem vodila od starta do cilja in potem samo še povečevala prednost, nisem imela prav nobenih težav," je po novi zmagi povedala Ponomarenko Janićeva.

Časa za predih bo malo, čakajo jo že priprave za svetovno prvenstvo. "Zdaj imam nekaj dni prosto, saj smo imeli zdaj v kratkem času štiri težke tekme zapored, dva svetovna pokala, evropsko prvenstvo in te sredozemske igre, potem pa se že začnem pripravljati za svetovno prvenstvo, ki me čaka malo manj kot čez dva meseca," je še povedala Koprčanka.

Markaču bron

Markač je v osmini finala premagal Srba Slobodana Bitevića, v četrtfinalu pa Maročana Soufiana Boudabbouza. V polfinalu je bil od Markača boljši Egipčan Hany Keshti, v borbi za bronasto odličje pa je ugnal Črnogorca Danila Lučića.

"Že na majskem evropskem prvenstvu smo dokazali, da smo sposobni osvojiti odličje na sredozemskih igrah. V borbi za bronasto kolajno sem hitro uvidel, da sem močnejši od črnogorskega tekmeca in ga prisilil, da si je prislužil diskvalifikacijo. Žal mi je le polfinalne borbe, Egipčan je na njej unovčil svoje bogate izkušnje," je po bronasti kolajni v Mersinu dejal Markač.

Nekoliko dlje od kolajne je bil karateist Sebastjan Budinha, ki je končal v četrtfinalu. V osmini finala kategorije nad 84 kg je bil prost, v četrtfinalu pa je bil od njega boljši Alžirec Missipsa Hamadimi.

Ne spreglejte