Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 7. 2015,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

plavanje Radovljica Anja Klinar Gaja Natlačen Tjaša Oder Špela Perše Tjaša Vozel Nastja Govejšek Robert Žbogar

Sobota, 18. 7. 2015, 21.05

8 let

Klinarjeva prepričala tudi v Radovljici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalka Gorenjske banke Radovljice Anja Klinar je bila prvo ime mitinga v domačem bazenu na Gorenjskem. Z zmagama na 400 m mešano in 200 m prosto poskrbela za najboljša dosežka prvega dne tekmovanja.

Že v uvodni disciplini na 400 m mešano, ki velja za eno najtežjih v plavanju, je 27-letna Jeseničanka s 4:43,77 krepko ugnala vso konkurenco, nato pa je v tekmi potnic za avgustovsko svetovno prvenstvo v Kazanu z 2:00,22 slavila še na 200 m prosto.

"Želela sem si izid pod dvema minutama, a očitno bo to moralo še malo počakati" V tej disciplini, tekmo si je ogledala tudi olimpijska podprvakinja iz Pekinga 2008 Sara Isaković, je Ravenčanka Gaja Natlačen za Makedonko Anastazijo Bogdanovski osvojila tretje mesto, za njo pa sta se zvrstili še dve potnici za bližnje SP v Rusiji dolgoprogašica Tjaša Oder iz Fužinarja in daljinska plavalka Špela Perše iz domačega kluba.

"Današnja nastopa sta solidna. Vesela sem dveh zmag, posebej pa dosežka na 400 m mešano, kjer nisem šla povsem na polno, saj sem imela takoj nato še start na 200 m prosto. Zadovoljna sem tudi zato, ker smo imeli še zelo naporne treninge in dosežka sta v redu. Morda malce moti izid na 200 m prosto, saj že pol leta dosegam ta izid okrog 2:00 in želela sem si izid pod dvema minutama, a očitno bo to moralo še malo počakati," je bila z odplavanim zadovoljna Anja Klinar, ki jo v nedeljo čakata še zadnja testa na 400 m prosto in 200 m delfin.

V izredni vročini na odprtem bazenu je z 32,06 na 50 m prsno še enkrat prepričala Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, na 200-metrski razdalji pa je morala Vozlova v zanimivi tekmi priznati premoč varovanki Petra Mankoča Estonki Mariji Romanjuk.

Dobra popotnica za Kazan Velenjčanka Nastja Govejšek je slavila na 100 m delfin z 1:01,20, na 50 m prosto pa je bila četrta. "Pozna se utrujenost, zato seveda ni prave svežine na 100 m delfin. Svoje je naredilo tudi vroče vreme, ki te malo izmuči in izgubiš malo občutka, zato so izidi morda malce slabši od pričakovanj. A sem optimistična za SP in na 50 m delfin si želim tudi nastop v polfinalu. Letos smo delali zelo dobro, zdaj se moram le še spočiti," je po tekmi povedala Govejškova.

Že ob koncu dopoldanskega dela je Ravenčanka Odrova z 8:45,00 slavila na 800 m prosto, njena klubska kolegica Gaja Natlačen je bila počasnejša sedem sekund.

Med plavalci, ki bodo čez 14 dni nastopili na sotočju rek Kazanka in Volga, pa je Radovljičan Robert Žbogar zmagal na 400 m mešano in bil tretji na 100 m delfin.

Med Slovenci sta se zmag veselila še mlada Ava Schollmayer in Aleksander Rupar, ki sta bila najboljša na 100 m hrbtno.

Ne spreglejte