SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klinarjeva in Dugonjić na slovenskem plavalnem prestolu

4

termometer

Anja Klinar (Gorenjska banka Radovljica) in Damir Dugonjić (Fužinar Ravne) sta najboljša plavalca leta 2015 po izboru Plavalne zveze Slovenije.

Naziv sta si zaslužila z visokimi uvrstitvami na letošnjem svetovnem prvenstvu v Kazanu v Rusiji.

V sklopu prireditve izbora najboljšega kopališča v Sloveniji na PZS niso pozabili mlajših plavalcev. V mladinski kategoriji sta bila za najboljša izbrana Neža Klančar (Olimpija) in Grega Popovič (Branik Maribor), v kadetski kategoriji pa Janja Šegel (Fužinar) in David Mihalič (Olimpija).

Na PZS so posebna priznanja podelili tudi kadetom Janji Jamšek, Tini Čelik, Piki Perenič in Dejanu Šteharniku, ki so ob Šeglovi in Mihaliču osvajali medalje na letošnjem evropskem olimpijskem festivalu mladih v Tbilisiju. Nagrajeni so bili tudi trenerji najboljših Matija Medvešek, Miha Potočnik, Tomaž Torkar, Aleš Poljak in Maja Šarac.

Žal so na prireditvi manjkali Dugonjić, Klinarjeva in Šeglova, ki so prav v teh dneh na višinskih pripravah v Španiji, kjer vadijo trikrat dnevno, ob prostih dopoldnevih pa si privoščijo tudi kakšen manjši vzpon na katerega od bližnjih vrhov v tem španskem gorovju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin