Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 1. 2015,
13.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Vladimir Kličko

Torek, 20. 1. 2015, 13.49

8 let, 5 mesecev

Kličko: Vse skupaj ni več smešno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Boksarski svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO Vladimir Kličko se bo 25. aprila v New Yorku pomeril s še neporaženim Američanom Bryantom Jenningsom.

Napovedal pa je že, da se želi po tem dvoboju pomeriti s še enim Američanom, Shannonom Briggsom, nekdanjim prvakom verzije WBO. Osemintridesetletni Kličko pravi, da ima dovolj Briggsovega izzivanja. "Shannon Briggs je prestopil mejo dobrega okusa. Želim ga kaznovati za njegovo predrznost in si res želim dvoboj z njim," je dejal Kličko za nemško revijo Sport Bild.

"Razumem Briggsa. Obstaja logika za to, kar počne. Želi se promovirati tako kot Tyson Fury, David Haye, Manuel Charr in Marco Huck. Fantje si te želijo povleči v pogovor. Nihče pa tega ni do zdaj počel tako uspešno kot Briggs. Kakorkoli že, prestopil je mejo, ne ve, kdaj je dovolj in kdaj vse skupaj ni več smešno," je pojasnil Kličko.

Briggs je za pozornost poskrbel že novembra lani, ko se je Kličko pripravljal na boj z Bolgarom Kubratom Pulevom. Takrat je gol do pasu poskusil vdreti na novinarsko konferenco, ob tem pa je vpil, da zahteva dvoboj s Kličkom.

V preteklosti je Briggs Klička nadlegoval tudi v Miamiju, ko je Ukrajinec jedel v restavraciji, prav tako pa mu je "nagajal" z gliserjem, ko je Kličko, ki je bil nazadnje poražen pred več kot desetimi leti, veslal.

Ne spreglejte