Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2016,
16.24

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

judo Klara Apotekar

Nedelja, 12. 6. 2016, 16.24

7 let, 10 mesecev

Evropski pokal, Podčetrtek

Klara Apotekar ugnala vse tekmice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Klara Apotekar

Drugi dan največjega mednarodnega judoističnega tekmovanja v Sloveniji v Podčetrtku je v slovenskem taboru najvišje posegla Klara Apotekar med borkami do 78 kilogramov. Judoistka celjskega kluba z'dežele Sankaku je na tekmi evropskega pokala osvojila prvo mesto. V soboto je bil Andraž Jereb med borci do 66 kilogramov drugi.

Na evropskem pokalu v Podčetrtku je ta konec tedna sodelovalo 317 tekmovalcev, od tega 111 judoistk in 206 judoistov iz 28 držav. Med njimi je bilo tudi številčno slovensko zastopstvo, a glavni favoriti, tudi vseh pet slovenskih potnikov na olimpijske igre, je zaradi tekmovanja v Riu de Janeiru manjkalo. V slovenski reprezentanci je tako priložnost dobilo nekaj mlajših reprezentantov in reprezentantk.

Že pred tekmovanjem je v ženski konkurenci za glavno favoritinjo veljala prav aktualna evropska prvakinja do 23 let Klara Apotekar. Slednja že dalj časa opozarja nase, z dobrimi izidi je tudi sparing partnerica svoji polsestri Ani Velenšek, s katero bo odpotovala na olimpijske igre v Rio.

Na vrhu, čeprav forma še ni prava

Apotekarjeva je v prvem krogu premagala Poljakinjo Beato Pacut, nato v polfinalu še Nizozemko Larisso Groenwold, v finalu pa bi se morala pomeriti z Madžarko Evelin Salanki, a je slednja zaradi poškodbe dvoboj predala.

"Nasprotnica je na tekmovanje prišla poškodovana, sicer je kljub temu prišla do finala, a je zaradi prehudih bolečin dvoboj predala. Moje borbe danes sicer niso bile dobre, vse so bile zelo težke, saj še nisem v pravi formi, a sem kljub nepravi formi vesela finala," je dejala Apotekarjeva, ki je tako lanskemu tretjemu mestu na tem tekmovanju dodala zmago.

V naslednjih mesecih jo čaka veliko priprav. "Potujem tudi v Rio, kot pomoč polsestri Ani. To je zame enkratna priložnost, da si pridobim izkušnje, menim, da je to dobra popotnica za naprej," je še dejala celjska judoistka.

V finalni del se je prebil tudi Narsej Lackovič med borci do 90 kilogramov in osvojil peto mesto. Lackovič je najprej trikrat zmagal, nato je v polfinalu moral priznati premoč Francozu Valentinu Jourdanu, zatem pa ga je v borbi za bron z iponom premagal Poljak Rafal Kozlowski.

Blaž Fekonja, Matija Harpf, Janez Vidmar (vsi do 81 kg), Denis Šajher, Patrik Vojsk (oba do 90 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg) so ostali brez uvrstitev, medtem ko je Urška Urek kljub dvema porazoma zaradi manjšega števila prijavljenih tekmovalk v kategoriji nad 78 kg osvojila sedmo mesto.

Judoiste zdaj čakajo priprave na prvenstvo mlajših članov, svetovni pokal v Budimpešti, nato pa Ana Velenšek, Tina Trstenjak, Rok Drakšič, Adrian Gomboc in Mihael Žgank potujejo na olimpijski turnir v Rio de Janeiro.

Ne spreglejte