Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2019,
16.14

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Kitajci Namizni tenis Budimpešta svetovno prvenstvo

Nedelja, 28. 4. 2019, 16.14

4 leta, 11 mesecev

SP v namiznem tenisu, Budimpešta

Kitajci pobrali vse, kar se je pobrati dalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Sp v namiznem tenisu Budimpešta 2019 | V Budimpešti so se najbolj veselili kitajski navijači. | Foto Reuters

V Budimpešti so se najbolj veselili kitajski navijači.

Foto: Reuters

Kitajski namiznoteniški igralci so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti potrdili svoj primat. Osvojili so vseh pet možnih zlatih kolajn, glavna junaka tekmovanja sta bila Ma Long pri moških in Liu Shiwen pri ženskah.

Oba sta zmagala v posamični konkurenci, temu pa dodala tudi naslov med dvojicami, Ma Long skupaj z Wang Chuqinom v moških, Liu Shiwen pa s Xu Xinom v mešanih.

Liu Shiwen
Sportal Liu Shiwen svetovna prvakinja v namiznem tenisu

Falck prvi evropski finalist po letu 2003

Ma Long je v finalu s 4:1 premagal Šveda Mattiasa Falcka, ki je postal prvi evropski finalist po letu 2003. Tudi v finalu se je olimpijskemu prvaku dobro upiral, znižal izid na 1:2, ko pa je tesno izgubil četrti niz, je bilo jasno, da bo Kitajec osvojil še svoj tretji zaporedni naslov. Tretje mesto sta si razdelila Kitajec Liang Jingkun in Južnokorejec An Jaehyun.

Ma Long je osvojil naslov v posamični konkurenci kot tudi med dvojicami. | Foto: Reuters Ma Long je osvojil naslov v posamični konkurenci kot tudi med dvojicami. Foto: Reuters

V kitajsko obarvanem ženskem finalu je Liu Shiwen s 4:2 premagala Chen Meng in v tretjem poskusu osvojila svojo prvo zlato kolajno na prvenstvih. Leta 2013 in 2015 je finale izgubila. Tudi bronasti kolajni sta osvojili Kitajki, in sicer Ding Ning in Wang Manyu.

V ženskih dvojicah sta zmagali Sun Yingsha in Wang Manyu, v finalu sta s 4:2 ugnali Japonki Hino Hayara in Mimo Ito.

Evropi skupno štiri kolajne

Evropa je poleg Falcka osvojila še tri kolajne. Med moškimi dvojicami sta Romun Ovidiu Ionescu in Španec Alvaro Robles sta klonila šele v finalu, Portugalca Tiago Apolonia ter Joao Monteiro pa sta bila bronasta. Bron sta med mešanimi dvojicami osvojila tudi Nemca Patrick Franziska in Petrissa Solja.

Sun Yingsha in Wang Manyu sta v finalu ženskih dvojic ugnali Japonki Hino Hayara in Mimo Ito. | Foto: Reuters Sun Yingsha in Wang Manyu sta v finalu ženskih dvojic ugnali Japonki Hino Hayara in Mimo Ito. Foto: Reuters

"Z Azijci ne moremo enakovredno igrati"

Slovenski tekmovalci niso imeli sreče pri žrebu, Darko Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul so izpadli v drugem krogu, Jan Žibrat in Alex Galič pa v prvem.

"Nisem najbolj zadovoljna. Z Azijci ne moremo enakovredno igrati. V tej smeri bo treba nekaj storiti. Ali za dlje časa oditi na trening k njim ali plačati, da oni pridejo k nam," nad nastopi ni bila najbolj navdušena selektorka Andreja Ojsteršek Urh.

Preberite še:

Jorgić Tokić
Sportal Konec nastopov za Slovence

 

Ne spreglejte