Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
21. 4. 2013,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Kauzer Janoš Peterlin Jure Lenarčič

Nedelja, 21. 4. 2013, 17.50

4 leta, 6 mesecev

Kauzerju zmaga v Liptovskem Mikulašu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Liptovskem Mikulašu, kjer je bila tekma za ICF ranking točke v kajaku in kanuju na divjih vodah, so bili na sporedu še polfinalni in finalni nastopi. Uspešno so nastopili tudi naši tekmovalci.

Po ICF ranking tekmi, ki je bila prejšnji konec tedna v Solkanu, so se kajakaši in kanuisti na divjih vodah pomerili še v Liptovskem Mikulašu. Tudi tokrat je za največje veselje poskrbel kajakaš Peter Kauzer, ki se je moral v domačem Solkanu zadovoljiti z drugim mestom. Tokrat je stopil še stopničko višje in pokazal, da se njegova forma za domače izbirne tekme vzpenja.

Med kajakaši sta se v finale uvrstila dva slovenska kajakaša, Janoš Peterlin in Peter Kauzer. Slednji je blestel v finalni vožnji, saj je postavil najboljši rezultat in tako zasluženo zmagal. Očitno Hrastničanu proga tam ustreza, saj je že leta 2007 na evropskem prvenstvu osvojil srebro. Slabo sekundo za njim je zaostal Čeh Jiri Prskavec ki je sicer postavil najboljši čas, a je storil dotik vrat. Tretjega mesta se je veselil ruski kajakaš Pavel Ejegel. Peterlinu se je finalna vožnja nekoliko zalomila in na koncu zasedel 9. mesto.

Med kanuisti se je v finale uvrstil le Jure Lenarčič. Kanuist iz kajak kluba Tacen, je v močni konkurenci zasedel 4. mesto. Zmagal je Slovak Aleksander Slafkovsky, drugi je bil njegov rojak Matej Benuš, tretji pa Čeh Jan Mašek. Izven finala je ostal najboljši kanuist zadnjih let Michail Martikan, ki je v polfinalu zasedel 14. mesto.

Pri kajakašicah je s finalno vožnjo najbolje opravila odlična slovaška kajakašica Jana Dukatova. Drugo mesto si je priveslala Čehinja Irena Pavelkova, tretja pa je bila njena rojakinja Katerina Kudejova. Od naših tekmovalk se je najbolje uvrstila Ajda Novak, ki je zasedla 15. mesto.

Pri dvojcih, kjer ni bilo slovenskih predstavnikov, sta zmagala Rusa Aleksej Afanasev in Stanislav Senkin. Med kanuistkami je zmagala Avstrijka Viktoria Wolffhardt.

Naslednji konec tedna se kajakaška karavana seli v Španijo, natančneje v La Seu d'Urgell, kjer bo prav tako tekma za ICF ranking točke.

Ne spreglejte