Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
13.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer London poškodba

Sobota, 7. 6. 2014, 13.47

7 let, 12 mesecev

Kanuisti tretji, Savšek četrti v Londonu, smola za Kauzerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Londonu je v slovenski tabor prinesel mešane občutke. Smola najboljšega slovenskega kajakaša Petra Kauzerja.

Kanuist Benjamin Savšek je za las zgrešil kolajno in bil četrti, najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s petim mestom dosegel kajakaš Janoš Peterlin, Peter Kauzer pa si je izpahnil ramo. Današnji dan na progi Lee Valley je bil uspešen še za Martina Albrehta, ki je bil šesti med kajakaši in je s tem izenačil doslej najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Kanuist Anže Berčič je bil sedmi, kajakaš Simon Brus 12., kanuist Luka Božič pa 23. Za nameček so kanuisti v ekipni tekmi zasedli tretje mesto.

Janoš Peterlin je danes prišel do najboljšega rezultata v svetovnem pokalu. Po polfinalu je kazalo še boljše, saj je bil boljši od vseh tekmecev in končal kot prvi. V finalu pa nato ni šlo vse po načrtu. "Polfinalna vožnja je bila res zelo zanesljiva, čoln je tekel od starta do cilja, kar se je na koncu izkazalo za najboljši čas polfinala. V finalu pa se mi je napaka zgodila že v tretjih vratih. Imel sem rahel dotik, takoj sem tudi slišal, da je bil dotik. Od tistega trenutka je bilo treba napadati na polno, potem pa, ali gre ali pa ne. Proti koncu se mi je vožnja povsem podrla. Peto mesto ni slab rezultat, ampak z vožnjo nisem zadovoljen," je po tekmi povedal Peterlin.

Zmagal je Francoz Boris Neveu, drugi je bil Čeh Vit Prindiš, tretji pa Poljak Mateusz Polaczyk. Slovenski kajakaši so na ekipni tekmi zasedli 11. mesto, zmagali so Britanci, pred Francozi in Španci. Po odličnem nastopu v kvalifikacijah, kjer je bil najboljši, je visoko ciljal tudi Peter Kauzer. Ta je v polfinalu krenil odločno, a so kmalu nastopile težave. Pri desetih vratih je imel Hrastničan precej težav, se z veslom zataknil v dno proge, zaradi česar si je izpahnil ramo.

Ne spreglejte