Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
5. 4. 2014,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Volleyball Nova KBM Branik finale državno prvenstvo

Sobota, 5. 4. 2014, 20.31

8 let

Kamničanke brez hat-tricka, Mariborčanke ostajajo na prestolu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalu državnega prvenstva odpihnile kamniški Calcit. Kaj sta po tekmi povedala oba trenerja?

''Odločale so tiste majhne stvari. Vse ključne točke so osvojile Mariborčanke, kar je bilo očitno dovolj za hiter konec. Moram priznati, da sem ponosen na punce, ki se niso predajale in se borile do konca. Tekmo smo odigrali tako, kot smo si želeli, smo blizu, a ni kaj, treba je čestitati Mariboru za nov zaslužen naslov,'' je po tretji finalni tekmi tekmecu športno čestital trener Calcita, Gašper Ribič, ki meni, da jim v polfinalu ni šlo na roko, da so za uvrstitev v finale proti Formisu potrebovali kar tri tekme: ''Zagotovo to ni bila voda na naš mlin. Kot ste lahko videli, smo se v finalu dvigovali, rasli iz tekme v tekmo in prihajali v ritem, ki nam ga je podrla tista tretja tekma. Vzela nam je veliko čustvene in fizične energije, ki bi jo krvavo potrebovali zdaj v borbi za naslov. Maribor je bil na drugi strani bolj spočit, to se je predvsem pokazalo na naši prvi tekmi.''

Če potegnemo črto, je trener Calcit s sezono zelo zadovoljen: ''S sezono smo več kot zadovoljni. Naš cilj smo presegli. Cilj je bil finale v pokalu in državnem prvenstvu in priti med štiri v ligi MEVZA. Sami ste videli, kaj se je zgodilo. Dobili smo dve lovoriki, v finalu državnega prvenstva pa nam je malce zmanjkalo. Ne samo kot trener, tudi igralke so si želele več, a ni šlo. Mislim pa, ko bomo malce prespali vse skupaj, bomo šele videli, kako uspešna je bila ta sezona.''

Pokazali tudi na terenu, da lahko premagajo Kamnik

Po dveh spodrsljajih v finalih v tej sezoni, v finalu pokala in finalu interlige, je Nova KBM le osvojila lovoriko tudi v tej sezoni. To je bil že njihov 13. državni naslov v zgodovini, četrti zaporedni. Trenerju zmagovalk Brunu Najdiču se je smejalo: "Delali smo dobro celotno sezono, žal, zato smo bili za trdo delo nagrajeni šele na koncu sezone. Vesel sem, da smo po izgubljenih finalih v pokalu in srednjeevropski ligi ravno proti Calcitu še vedno verjeli vase, verjeli, da lahko premagamo tudi Kamnik. Vesel sem, da nam je to vse skupaj uspelo pokazati tudi na terenu in da lovorika ostaja v Mariboru. Seveda ne smem pozabiti čestitati tudi Calcitu, za katerim je fenomenalna sezona. Ribič je iz punc potegnil res maksimum, in moštva, ki po kakovosti v tej sezoni niso bile boljše, proti njim niso imele kaj iskati."

Tudi Bruno se strinja, da si je Kamnik s tisto dodatno tretjo tekmo naredil medvedjo uslugo. "Če smo na vsaki tekmi, zaradi tiste tretje tekme dobili dve ali tri točke več, kot bi jih sicer, je to za nas pozitivna informacija. Nikakor pa to ni bila taka prednost, da če ne bi bili mi pravi, da bi se finale osvojil sam. Naša ekipa ni samo Iza Mlakar, ki jo vsi tako radi izpostavljate, naša ekipa je sestavljena od prve do zadnje. Vse so pripomogle k tej lovoriki. Na prvi tekmi je bila jeziček na tehtnici Urška Igličar, na drugi Iza, danes je blestela Nika Blagne. Prihodnost mariborske ženske odbojke je lepa, punce imajo pogodbe, zato ne vidim razloga, zakaj ne bi slovenski vrh krojili tudi v prihodnje," je še končal Najdič.

Ne spreglejte