Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2011,
23.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sreda, 26. 10. 2011, 23.12

7 let, 12 mesecev

Kamničani poraženi v Belgiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyballa so izpadli iz pokala Evropske odbojkarske zveze (Cev). Odločila je povratna tekma v Belgiji, ki jo je dobil domači Aquacare Halen.

Potem ko so domačo tekmo 1/16 finala proti belgijski ekipi Aquacare Halen dobili s 3:0, so v povratni tekmi v Lummnu z istim izidom (-24, -21, -20) izgubili, tako da je o napredovanju odločal zlati niz. V njem so bili Belgijci boljši s 15:12.

Kot so v kamniškem taboru predvidevali, so domači odbojkarji, na papirju favoriti, drugo tekmo odigrali mnogo boljše kot prvo, predvsem to velja za njihovega korektorja Alaina Saadeja. Slovenci, ki so nastopili brez obolelega Jana Pokeršnika, kar je bila velika pomanjkljivost, so imeli svoje priložnosti le v prvem nizu, v katerem so ves čas vodili, največ s tremi točkami razlike, toda v končnici so bili gostitelji bolj zbrani. V drugih dveh nizih so si igralci Aquacare Halna že na začetku priigrali prednost, ki so jo brez večjih težav zadržali do konca, isto pa se je zgodilo tudi v zlatem nizu, ko so se igralci Calcita v končnici približali na 12:14, a naslednje žoge niso mogli več ubraniti.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki se niso zmedli ob številnih provokacijah domačih in povedli z 10:7 ter 12:9. Gostitelji so na 12. točki sicer izenačili, a Kamničani so še naprej imeli pobudo. Vse do izenačenja na 20. točki. Po njem so prednost prevzeli Belgijci, ki so zapravili prvo zaključno žogo, druge pa ne. Ob prvem tehničnem odmoru drugega niza so domači že vodili z 8:4, nekaj trenutkov pozneje tudi z 11:5, toda gostujoči trener je z menjavami, namesto Domna Kotnika in Matije Kotnika je v igro je poslal Bernarda Bezka in Martina Hrasta je sicer zaustavil domači nalet, toda preobrata ni bilo. Slovenci so še najbližje prišli pri rezultatu 19:16, več pa jim ni uspelo.

Tudi ob prvem tehničnem odmoru tretjega niza je že bilo 8:4 v korist gostiteljev, ko je bilo na semaforju 20:14 je že bilo slutiti, da bo o napredovanju odločal zlati niz. V njem je bilo 6:3, 8:4 in 13:8, Kamničani so se po odličnih servisih Borisa Brusa še približali na 12:14, a porazu se niso mogli izogniti, Brus je namreč žogo pri naslednjem servisu poslal v mrežo.

Kamničani se zdaj selijo v tretji krog pokala challenge, kjer čakajo na zmagovalca med srbskim Kragujevcem in belgijskim Menenom.

Ne spreglejte