Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

1 DOL odbojka ACH Volley Calcit Volleyball Salonit Anhovo Panvita Pomgrad SIP Šempeter Triglav Kranj

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

8 let

Kamničani ostajajo na vrhu, nori Janko natrosil skoraj 30 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
ACH Volley, ki se v zadnjih tednih muči v državnem prvenstvu in tudi izgubil prvo mesto na lestvici, je v 8. krogu 1. DOL brez težav premagal Maribor. Enako velja za vodilne Kamničane.

Vodilno moštvo slovenske lige, Calcit Volleyball, ki je sicer med tednom uspešno igralo na tekmi evropskega pokala Challenge na Slovaškem, je imelo s Krko precej več težav, kot je bilo pričakovati glede na trenutno razmerje moči. Na koncu so se, predvsem po zaslugi dobre igre Jureta Laknerja, Kamničani le veselili ne preveč prepričljive zmage nad Dolenjci. Znova so morali sicer igrati brez kapetana Štembergar Zupana in obenem še brez Žana Novljana, a se trener Marko Brumen na to ni preveč oziral.

Bolj ga je namreč motila igra po sistemu toplo-hladno ter številne napake. Calcitu je sicer vseeno uspelo ubraniti prvo mesto na prvenstveni lestvici, čeprav je njihov večletni rival, ACH Volley, tokrat prišel do gladke zmage v Mariboru.

Sam rezultat sicer ne odraža dogajanja na igrišču, saj so se gostitelji, čeprav brez kapetana Tomaža Horvata, izkazali z borbenostjo in nepopustljivostjo, zaradi česar so Ljubljančani njihov odpor v prvem in drugem nizu uspeli streti šele proti koncu obeh setov. Trener ACH Volleyja Bogdan Kotnik je moral na drugi strani znova veliko pozornosti nameniti predvsem motiviranju svojih igralcev.

Fužinarju ni pomagala niti šok terapija

Ekipi Fužinarja tudi slovo Bogdana Pupovca, ki je trenerski stolček zapustil po sedmih zaporednih porazih, ni prineslo boljšega nadaljevanja prvenstva, saj je bil SIP Šempeter, lani še drugoligaš, ki se letos lahko pohvali že s štirimi zmagami, boljši s 3:0.

Vse bolje v prvenstvu igra tudi Panvita Pomgrad, ki je še v četrtek odigrala težko tekmo pokala Challenge proti grškemu Ethnikosu, tokrat pa na gostovanju v Kanalu odpravila tretje uvrščeni Salonit. Prvi niz so prepričljivo dobili Kanalci, nato pa je gostujoči trener Dejan Fujs povsem premešal svojo ekipo, številni menjave pa so prinesle popoln preobrat.

Do nove zmage, tokrat nad Žirovnico, so prišli še odbojkarji Triglava iz Kranja. Najboljši pri Kranjčanih je bil kdo drug kot Janko Bregant, ki je dosegel kar 29 točk.

Ne spreglejte