Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,83

2

Natisni članek

Max Holloway Jose Aldo UFC 218 Bellator 189 Alistair Overeem Francis Ngannou Stipe Miocic Stipe Miočić Eddie Alvarez MMA

Torek, 5. 12. 2017, 8.00

6 let, 4 mesece

Krvavi konec tedna na UFC 218 in Bellatorju 189

Kamerunec nasprotniku skoraj odtrgal glavo. "Stipe, zbeži, dokler še lahko!" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,83

2

Pretekli konec tedna smo bili na borilnih dogodkih Bellator 189 in UFC 218 priča nekaterim res izjemnim predstavam. Nekaj najboljših smo za vas zbrali na enem mestu. Ljubitelji MMA boste zagotovo uživali.

Bellator 189 (lahka kategorija): Mandel Nallo : Alec Williams TKO (1. runda – 0:18)

Kanadčan Mandel Nallo je na krstnem nastopu v borilni organizaciji Bellator v Oklahomi zmagal že v 18. sekundi. Ameriškega nasprotnika Aleca Williamsa je z nogo tako močno zadel v glavo, da je sodnik nemudoma prekinil dvoboj.

Po hitri zmagi se je oglasil tudi njegov sloviti rojak in UFC-legenda Georges St-Pierre: ''Čestitke mojemu dobremu prijatelju in izjemnemu talentu za odlično predstavo na svojem debiju v Bellatorju. To je bila najhitrejša zmaga v tej organizaciji v zgodovini, ko gre za lahko kategorijo.''

 

Bellator 189 (kategorija "catchweight"): Gaston Bolanos : Rick Gutierrez KO (1. runda – 1:13)

Tukaj je še en dvoboj iz Oklahome. Na dvoboju dveh Američanov je Bolanos po hitrem obratu Gutierreza s komolcem tako močno zadel v brado, da se je ta onesvestil, še preden je padel na tla. 

UFC 218 (težka kategorija): Justin Willis : Allen Crowder TKO (1. runda – 2:33)

Smo že na dogodku UFC 218 v Detroitu. Tako kot zgornja dva tudi dvoboj med Willisom in Crowderjem ni dolgo trajal.

Willis je po nekaj začetnih udarcih hitro prevzel pobudo, nekje na sredini prve runde pa je nasprotnika naprej z levim krošejem načel, nekaj sekund kasneje pa mu je na enak način zadal še končni udarec.

UFC 218 (lahka kategorija): Eddie Alvarez : Justin Gaethje KO (3. runda - 3:59)

Eden najbolj zanimivih dvobojev na UFC 218 v Detroitu je bil spopad med nekdanjim svetovnim UFC-prvakom v lahki kategoriji Eddijem Alvarazem, ki ga je s prestola vrgel veliki Conor McGregor, in neporaženim borcem v MMA in debitantom v UFC Justinom Gaethjejem.

Dvoboj za sladokusce borilnih veščin je z brutalnim udarcem s kolenom v glavo pripadel Alvarezu, ki je tako pokazal, da še ni za staro šaro. ''To, kar sem videl, je neverjetno. To je bil res spopad za življenje ali smrt, če malce pretiravam. Prepričan sem, da ne enega ne drugega po tem spopadu še dolgo ne bomo videli,'' je bil po tem dvoboju navdušen tudi šef UFC Dana White.

Konec epske borbe:

UFC 218 (peresna kategorija): Max Holloway : Jose Aldo TKO (3. runda – 4:51)

V Detroitu smo videli tudi spopad za naslov svetovnega prvaka v peresni kategoriji, a presenečenja ni bilo. Američan Max Holloway je še drugič v nekaj mesecih premagal legendo UFC, Brazilca Joseja Alda, ki po tistem porazu proti McGregorju pred dvema letoma ni več isti.

Holloway je Brazilca tako kot junija v Riu dokončal z vrsto udarci v tretji rundi in ostal kralj peresne kategorije.

UFC 218 (težka kategorija): Francis Ngannou : Alistair Overeem KO (1. runda – 1:42)

Za vrhunec preteklega konca tedna smo izbrali dvoboj med Kameruncem Francisem Ngannoujem in Angležem jamajških in nizozemskih korenin Alistairom Overeemom. Dvoboja dveh težkokategornikov je bilo hitro konec.

Skoraj dva metra visoki Ngannou je slovitega tekmeca premagal s skoraj nepredstavljivo močnim levim aperkatom, s katerim bi Angležu kmalu odtrgal glavo. Ko se je Overeem ulegel na tla, je sladil še udarec s tako imenovanim kladivom in Kamerunec je nasprotnika poslal v svet sanj.

Ngannou je zdaj prvi kandidat za napad na naslov prvaka v težki kategoriji, kjer že od maja 2016 vlada Američan hrvaških korenin Stipe Miočić. ''Uživaj s svojim pasom, dokler lahko, ko se boš na slednjič tepel, bo tvoj zadnji dvoboj,'' Ngannou sporoča 35-letnemu prvaku, s katerim bi se lahko udarila že na UFC 220 v Bostonu, ki bo na sporedu 20. januarja 2018.

Ngannou je pokazal, da je resen borec in da z njim ni dobro češenj zobati. ''Beži, Stipe, dokler še lahko,'' sporoča Hrvatu eden od navdušenih ljubiteljev MMA nad brutalnim nokavtom kamerunskega orjaka. Morda je bil to tudi nokavt leta 2017. Kaj pravite?

Ne spreglejte