Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
18. 4. 2015,
10.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Calcit Volleyball Lana Ščuka

Sobota, 18. 4. 2015, 10.05

7 let, 12 mesecev

Junakinja finala dopolnila zbirko, o prihodnosti skrivnostna

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po velikem zmagoslavju v finalu državnega prvenstva za odbojkarice je bilo v kamniškem taboru zelo veselo. Po slabem začetku sezone so za konec prihranile najboljše.

Kamničanke in Mariborčanke so bile pred zadnjo tekmo sezone izenačene, zato smo pričakovali napeto in izenačeno tekmo. A ni bilo ravno tako. V Lukni smo gledali le calcitovke, ki so po petih letih spet sedle na slovenski prestol.

Zagotovo prvo ime finalne serije je bila mladinska reprezentantka Lana Ščuka, ki je v petih tekmah finalne serije Mariboru nasula kar 93 točk in bila bolj kot ne nerešljiva uganka za Mariborčanke. "Po porazu v Kamniku smo bile res zelo razočarane, saj smo hotele končati vse skupaj že pred svojimi gledalci. A mogoče je še slajše, da smo slavile na mariborskih tleh. Trud se je resnično obrestoval," je s svojim prvim naslovom državnih prvakinj Ščuka dopolnila zbirko. V pretekli sezoni je s Kamnikom že osvojila slovenski pokal in ligo MEVZA.

Kamničanke so na peti, odločilni tekmi zmagale zelo suvereno in domače odbojkarice odpihnile z igrišča. "Mariborčanke so po zmagi v Kamniku zagotovo mislile, da se bo tekma pred njihovimi gledalci kar sama zmagala. Me se nismo pustile motiti. Vsa dekleta smo hotela le eno in uspelo je," je dodala izjemno talentirana sprejemalka. O svoji prihodnosti ni hotela govoriti in se le nasmehnila: "Tega pa ne povem. Ni še za javnost. Recimo, da je v igri tudi igranje v tujini."

"Vsak naslov je nekaj posebnega"

Poveljnica kamniškega sprejema Meta Jerala je s Kamničankami stopila na vrh že pred petimi leti, zdaj pa je uspeh ponovila. "Vsak naslov je nekaj posebnega, a v nasprotju s tem sem bila pred petimi leti več poškodovana in nisem imele take vloge v ekipi. Zdaj sem bila veš čas zraven, zato je občutek drugačen," je povedala izkušena odbojkarica. "Po izenačenju serije se nismo ustrašile, saj smo vedele, da v Kamniku nismo prikazale nič. Že to, da smo se po taki igri vrnile in izenačile na 2:2 v nizih, je bilo nekaj neverjetnega. V petem je potem vse mogoče, saj sta ekipi res izenačeni. Tisto bitko smo jim še prepustile, vojne pač ne," je dodala kamniška prosta igralka.

"V Mariboru smo šle na vse ali nič in naredile tisto, kar smo hotele že na četrti tekmi v Kamniku. Pokazale smo, da smo boljše, in pokal je pri nas," je z nasmehom na obrazu pomahala v slovo Meta.

Kamničanke v Lukni vse bolj domače

Da so verjele v uspeh pred zadnjo, odločilno tekmo finala, je dejala tudi kapetanka Kamnika Tamara Borko. "V Lukni smo lovoriko osvojile že lani, ko smo zmagale interligo. Tudi na zadnji tekmi smo Mariborčanke premagale s 3:1 v nizih, zato smo Lukno zapuščale s pozitivnimi občutki in se tako tudi vrnile pred to odločilno tkemo. Vedele smo, da nimamo česa izgubiti, da bo pod večjim pritiskom Maribor, saj je bil pred to finalno serijo velik favorit. Verjele smo v uspeh, ohranile hladno glavo in to pripeljale do konca."

"Po tistem slabem začetku sezone in nesrečnem pokalu smo vedele, da je to zadnja možnost, da se od sezone poslovimo z lovoriko. Od januarja naprej smo trdo delali le za ta cilj, dvigovali formo in očitno je bilo to dovolj, da smo Mariborčanke sklatile z vrha," je sklenila kapetanka.

Ne spreglejte