Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2014,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Impol judo

Sobota, 29. 11. 2014, 22.08

8 let

Judoistom Impola naslov državnih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Judoisti Impola iz Slovenske Bistrice so osvojili naslov državnega ekipnega prvaka, že štirinajstega v samostojni Sloveniji.

Bistriški klub je na finalnem turnirju štirih najboljših klubov prvega dela prvenstva pred svojimi navijači prikazal največ in se zasluženo veselil naslova. Tretje mesto so osvojili borci Bežigrada. Ob ekipi Impola so na blazine stopile še ekipe ljubljanske Olimpije, Dupleka in Bežigrada. Finalni turnir je minil brez branilcev naslova, judoistov celjskega kluba Z'dežele Sankaku, ki so prvi del prvenstva končali na petem mestu.

V polfinalu je Impol s 4:3 (31:30) premagal Bežigrad, Olimpija pa je bila s 4:3 (31:30) uspešnejša od Dupleka. Po tekmi za tretje mesto, v kateri je Bežigrad s 5:2 (41:11) ugnal Duplek, je sledil spopad za naslov prvaka med Impolom in Olimpijo. Za vodstvo Impola je poskrbel Matjaž Trbovc, ki je v kategoriji do 60 kg z iponom premagal Mateja Dimovskega. Gledalci so nato videli kar tri zaporedne odločitve z davljenjem, kar se ne dogaja ravno pogosto. V kategoriji do 66 kg je David Kukovec premagal Francija Arbeiterja in rezultat v zmagah izenačil na 1:1. Aljaž Čeh je v kategoriji do 73 kg ugnal Davida Berdajsa, Tadej Čeh v kategoriji do 81 kg pa za vodstvo Impola s 3:1 Jakoba Vrhovca.

Le malokdo je pričakoval, da bo petem dvoboju že znan prvak. David Verčič je v kategoriji do 90 kg presegel svoje zmožnosti in s 5:0 premagal Filipa Mihaliča in veselje v bistriškem taboru se je začelo. Olimpija je rezultat znižala po zmagi Jesenka Četića v kategoriji do 100 kg proti Denisu Imamoviću, piko na i za naslov Impola pa je v najtežji kategoriji postavil Vito Dragič z zmago nad Denisom Štihom, tako da je bil končni rezultat finalne tekme Impol - Olimpija 5:2 (45:20). Impol je sicer nastopil brez svojega najboljšega borca, reprezentanta Matjaža Ceraja.

"Novega naslova smo zelo veseli. Kot vselej doslej se je pokazalo, da so ekipni boji zelo nepredvidljivi. Naši fantje so nastopili po najboljših močeh in za naslov jim čestitam," je povedal trener Impola Franc Špes. "Impol je bil tokrat boljši, zasluženo je osvojil naslov prvaka," je bil kratek trener Olimpije Jaka Sluga.

Ne spreglejte