Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2020,
7.56

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

5

Natisni članek

Kubrat Pulev Anthony Joshua boks

Nedelja, 13. 12. 2020, 7.56

3 leta, 4 mesece

Joshua z nokavtom Puleva obdržal naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

5

Anthony Joshua, Kubrat Pulev | Anthony Joshua je obdržal naslove WBA, WBO in IBG v težki kategoriji. | Foto Reuters

Anthony Joshua je obdržal naslove WBA, WBO in IBG v težki kategoriji.

Foto: Reuters

Britanski boksar Anthony Joshua je z nokavtom Bolgara Kubrata Puleva v deveti rundi njune borbe v Londonu v soboto obdržal svetovne naslove WBA, WBO in IBF v težki kategoriji. S tem je odprl vrata organizaciji zgodovinskega britanskega dvoboja s Tysonom Furyjem za vse štiri pasove.

Joshua je pred 1000 gledalci v dvorani Wembley dominiral v boju z 39-letnim Pulevom, ki pa se dolgo ni želel predati. Bolgar se je pod številnimi udarci Britanca zamajal že v tretji rundi, nekaj časa celo preživel na kolenih, a preživel štetje in dočakal odmor. Agresiji 31-letnega Britanca je v nadaljevanju večkrat odgovoril z nasmehom, po taktično dobro opravljeni peti rundi pa med poznavalci sprožil vprašanja, ali ga bo Joshua lahko sploh spravil na tla.

Odgovor je prišel v deveti rundi, ko je Joshua vendarle strl obrambo izkušenega Bolgara, še bolj pa njegov borbeni duh, s serijo aperkatov. Bolgar se je po padcu na tla sicer še enkrat pobral, a le do naslednjega udarca Britanca. S 24 zmago in 22 nokavtom v 25 nastopih je Joshua obdržal vse tri svetovne pasove, ki si jih je pred letom dni priboril nazaj od Mehičana Andyja Ruiza v povratnem dvoboju po šokantnem porazu julija 2019.

Joshua je v deveti rundi vendarle strl obrambo izkušenega Bolgara. | Foto: Reuters Joshua je v deveti rundi vendarle strl obrambo izkušenega Bolgara. Foto: Reuters

S tem pa si je odprl vrata za zgodovinski boj z nosilcem svetovnega naslova WBC v težki kategoriji Britancem Tysonom Furyjem. "Sem pripravljen na vse. Kdo si v letu 2021 želi videti Anthonyja Joshuo v ringu s Tysonom Furyjem?" je z vprašanjem po dvoboju sprožil val odobravanja med gledalci v dvorani.

Željo po velikem britanskem dvoboju je potrdil tudi njegov organizator Eddie Hearn. "Od jutri naprej je organizacija dvoboja s Tysonom Furyjem prioriteta ... Šlo bo za največjo borbo v britanski zgodovini," je dejal Hearn.

Odzval pa se je tudi 32-letni Fury, ki je po 30 borbah še nepremagan, nazadnje pa je februarja premagal Američana Deontayja Wilderja. "Želim si tega naslednjega dvoboja. Položil ga bom na tla v treh rundah. Komaj čakam, da ga nokavtiram," je na Twitterju zapisal Fury.

Ne spreglejte