Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
13.32

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mersin Martina Ratej

Petek, 28. 6. 2013, 13.32

3 leta, 4 mesece

Ji bodo kruh, marmelada in 62 metrov prinesli zlato?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tretji dan atletskih tekmovanj na sredozemskih igrah bo zlato kolajno v metu kopja lovila Martina Ratej, ki je pred večernim obračunom odločena, da poseže na vrh.

Petkov večer na atletskem štadionu Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi v Mersinu, kjer se bo predstavila četverica slovenskih atletinj, bo še kako pester. Ob Snežani Rodić, ki v troskoku naskakuje prvo odličje na sredozemskih igrah, bodo nastopile še Marina Tomić (100 metrov ovire) ter metalki kopja Martina Ratej in Eva Vivod.

Slovenska rekorderka Martina Ratej v zadnjih tednih stopnjuje svoje rezultate, na kar kažejo njene daljave, ki se v zadnjem času vselej vrtijo okoli 62 metrov. Najprej je omenjeno mejo presegla na diamantni ligi v Rimu, ko je njeno kopje poletelo 62,26 metra daleč, pred šestimi dnevi pa je na ekipnem evropskem prvenstvu druge lige v Kaunasu z 62,60 metra vknjižila svoj najboljši dosežek sezone. Kljub utrujenosti je 31-letnica pred eno zadnjih tekem pred svetovnim prvenstvom, ki bo med 10. in 18. avgustom v Moskvi, optimistična: "Sezona je bila kar naporna, veliko potovanj je bilo, tako da sem malo utrujena, a smo se nekako že pripravili na vse to. V zimskem delu smo veliko trenirali in to nam zdaj v poletni sezoni, ko je veliko tekem, koristi. Sredozemske igre bodo zame predzadnja tekma pred svetovnim prvenstvom in dober preizkus nanj. Še vedno sem v taki formi, da od petkovega nastopa pričakujem zlato medaljo. Cilj je prvo mesto. Po sredozemskih igrah pa se bom vrnila v težke treninge, saj si želim v finalu svetovnega prvenstva nastopiti čim bolje pripravljena."

In kakšen rezultat bi po njenem mnenju zadostoval, da bi bil lesket njene druge sredozemske kolajne, bronasto je osvojila pred štirimi leti v Pescari, zlat? "Res, da se nikoli ne ve, saj kakšna nasprotnica lahko vedno preseneti, ampak z 62 metri bi zagotovo moralo biti zlato," o zmagovalni daljavi razmišlja Ratejeva, ki se pri zajtrku v sredozemski vasi na jugu Turčije najraje drži preverjene kombinacije kruha in marmelade, saj je tveganje s surovo zelenjavo in salamami zanimivih barv ne zanima. Morda bo prav to zmagovita kombinacija, zaradi katere bo zvečer spet odmevala Zdravljica.

Ne spreglejte