SiolNET. Sportal Drugi športi
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Olimpijska prvakinja pomagala posaditi 200 sadik macesna in divje češnje

Janja Garnbret želi z zasaditvijo dreves izničiti ogljični odtis olimpijske sezone

0,06

termometer

Janja Garnbret sajenje dreves | Janja Garnbret je prva športnica v Sloveniji, ki je svojim športnim uspehom dodala tudi trajnostno naravnanega. Z zasaditvijo 200 dreves bo skušala izničiti ogljični odtis iz olimpijske sezone. | Foto: Aleš Fevžer
Janja Garnbret je prva športnica v Sloveniji, ki je svojim športnim uspehom dodala tudi trajnostno naravnanega. Z zasaditvijo 200 dreves bo skušala izničiti ogljični odtis iz olimpijske sezone. Foto: Aleš Fevžer

Janja Garnbret se je odločila, da bo z zasaditvijo dreves skušala izničiti svoj ogljični odtis iz olimpijske sezone 2021. 23-letna olimpijska prvakinja v športnem plezanju je na območju nad Črno na Koroškem, v okolici startne točke jeklenice za adrenalinske spuste Olimpline, skupaj z gozdarji in partnerji posadila okoli 200 dreves. Garnbretova je prva športnica v Sloveniji, ki je svojim športnim uspehom dodala tudi trajnostno naravnanega.

Olimpijska zmagovalka Janja Garnbret je prva športnica v Sloveniji, ki je svojim športnim uspehom dodala tudi trajnostno naravnanega. S pomočjo slovenskih gozdarjev iz podjetja SiDG je v petek v Črni na Koroškem posadila 200 sadik macesna in divje češnje ter s tem v naravo ''vrnila'' 13 ton ogljikovega dioksida, ki jih je pridelala s treningi in potovanji v lanski, olimpijski sezoni, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Janja Garnbret sajenje dreves | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

"Ko sem izvedela, koliko ogljičnega odtisa pustijo moja potovanja in treningi, sem se resno zamislila nad tem, kaj vse spustimo v naravo. Začela sem razmišljati, kaj lahko storim, da pomagam ustvarjati boljši jutri, in tako sem se spomnila na drevesa, saj so le-ta tista, ki jih na svojih potovanjih v tujini najbolj pogrešam.

Janja Garnbret sajenje dreves | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

Vesela sem, da so mi slovenski gozdarji prijazno priskočili na pomoč ter predlagali odlično lokacijo za sadnjo. Navsezadnje je to moj dom in vesela sem, da sem lahko pustila tudi svoj ekološki pečat," je povedala Garnbretova, ki se je takoj po zelenem opravilu odpravila na treninge v tujino. 

Janja Garnbret sajenje dreves | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

Garnbretova je drevesa sadila s pomočjo gozdarjev iz družbe Slovenski državni gozdovi, ki ima v Črni na Koroškem tudi svoj gozdni obrat. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin