Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 3. 2020,
11.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

3

Natisni članek

Jernej Kruder Gregor Vezonik Anže Peharc Mia Krampl Lučka Rakovec Janja Garnbret Janja Garnbret

Ponedeljek, 9. 3. 2020, 11.50

4 leta, 1 mesec

Studio Bloc Masters

Janja Garnbret dan žena praznovala v svojem slogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

3

Studio Bloc Janja Garnbret Lučka Rakovec | Foto Tobias Goldzahn

Foto: Tobias Goldzahn

Športna plezalka Janja Garnbret je na prvi mednarodni plezalni tekmi sezone - balvanski preizkušnji Studia Bloc v Nemčiji - pometla s konkurenco in potrdila, da je dobri občutki iz lanske sezone, v kateri je bila v balvanskih stenah nepremagljiva, niso zapustili. V konkurenci več kot 500 udeležencev se je na zmagovalni oder prebila tudi Lučka Rakovec, ki je zasedla 3. mesto, v finale najboljše šesterice pa so se prebili še štirje slovenski predstavniki.

Slab mesec pred začetkom za ljubitelje plezanja težko pričakovane sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju (Meiringen v Švici, 3. in 4. april) se je številčno dobro zastopana slovenska reprezentanca udeležila balvanske tekme Studio Bloc Masters v Pfungstadtu v Nemčiji.

Finale mastersa Studio Bloc:

V kvalifikacijah je nastopilo kar 511 športnih plezalk in plezalcev (med njimi ni bilo tekmovalcev iz Azije), od tega je kar deset Slovencev napredovalo v polfinale najboljših 20, šesterica pa se je prebila tudi v finale.

Janja spet na vrhu. Tako kot lani.

Janja Garnbret je potrdila odlično pripravljenost - bila je edina finalistka, ki je dosegla vse štiri vrhove - in se tako kot lani povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Janja Garnbret med plezanjem v finalu:

Na stopničkah se ji je pridružila še ena odlično pripravljena Slovenka - Lučka Rakovec je zasedla 3. mesto -, mednju pa se je vmešala Belgijka Chloé Caulier.

Mia Krampl, lani druga na tej tekmi, je zasedla 5. mesto, mlada Lucija Tarkuš, 16-letnica iz Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica, izjemna 4. v polfinalu, pa je na svojem prvem mastersu Studia Bloc, znanem tudi kot svetovni pokal za vsakogar, navdušila s 6. mestom.

Tudi moški finale je bil slovensko obarvan, a ne povsem pri vrhu. Jernej Kruder, drugi v polfinalu, je obstal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, Gregor Vezonik pa je bil peti.

V moški konkurenci je zmagal Ukrajinec Sergij Topiško. Lani je na najvišjo stopničko stopil Anže Peharc.  | Foto: Tobias Goldzahn V moški konkurenci je zmagal Ukrajinec Sergij Topiško. Lani je na najvišjo stopničko stopil Anže Peharc. Foto: Tobias Goldzahn

Slavo so poželi Ukrajinec Sergij Topiško na 1. mestu, Rus Vadim Timonov na 2. in Nemec Yannick Flohe na 3. mestu.

Veseli podatek, da se Katja Kadić uspešno vrača po poškodbi, osvojila je 10. mesto, z 10. mestom pa se lahko pohvali tudi Anže Peharc, ki je lani na tem prizorišču priplezal do zmage.

V polfinalu sta nastopila tudi Tjaša Slemešek in Zan Sudar, ki sta tekmo končala na 15. mestu.

Urška Repušič, evropska prvakinja v balvanih, je pristala na 22. mestu, Ema Seliškar je bila 24., Luka Potočar 25., Matic Kotar je osvojil 38. mesto, Luka Mužar 50., Žiga Zajc pa 54. mesto.

Svetovni pokal v balvanskem plezanju se bo 3. aprila začel v Meiringenu v Švici, še prej pa bo na sporedu evropsko prvenstvo v Moskvi (od 20. do 27. marec), kjer bodo podelili še dve evropski vozovnici za olimpijske igre – eno v ženski in eno v moški konkurenci.
Ne spreglejte