Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
20.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Jani Kovačič Tine Urnaut Dejan Vinčić

Torek, 13. 10. 2015, 20.53

7 let, 12 mesecev

Jani Kovačič: Za to smo delali štiri mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga slovenskih odbojkarjev ne odmeva samo v Sloveniji, ampak po vsej Evropi, saj so se Slovenci uvrstili tja, kjer jih konkurenca ni pričakovala.

Drugače je bilo v slovenskem taboru, ki so ves čas verjeli v ta uspeh in obljubo na koncu tudi izpolnili. Prvenstvo so sicer začeli z zmago nad Belorusijo, a po porazih proti Poljski in Belgiji so vsi mislili, da se zgodovina ponavlja in da se bodo spet obrisali pod nosom in se razočarani vrnili v domovino.

Očitno so imeli Slovenci na čelu s selektorjem Andreo Gianijem asa v rokavu, najboljšo predstavo na prvenstvu pa so prikazali ravno v trenutku, ko je bilo najbolj potrebno, in se prek Nizozemcev (3:0 v nizih) zanesljivo uvrstili med osem najboljših v Evropi, kar jim do zdaj ni uspelo še nikoli.

Po zgodovinski zmagi je bilo videti, da se je odbojkarjem odvalil kamen od srca, zato je bilo veselje še toliko večje. Tudi v četrtfinalni dvoboj proti Poljski bodo lahko odšli povsem sproščeno, saj so svoje že dokazali.

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "V reprezentančni karieri je ta zmaga zagotovo ena od najslajših. Res smo pokazali, da lahko vrhunsko igramo, ko je to potrebno. Zelo pomembno je bilo, da smo se tako psihično kot taktično dobro pripravili na Nizozemce in dobro začeli, v nadaljevanju smo samo zvišali svojo raven in prišli do prepričljive zmage. Ključen trenutek za to ekipo je bil, ko smo stopili skupaj in dokazali, da znamo igrati tudi pomembne tekme. Imamo pa še rezerve, pri tem mislim na servis in tudi na protinapad. Mislim, da ko enkrat dosežeš takšno raven tekmovanja, podcenjevanja ni. Mislim, da nas Nizozemci niso podcenjevali, tudi če so nas, pa mi je za to malo mar. Tudi v sredo se bomo bojevali, vemo, da so svetovno kakovostni, a nas to ne zanima. Verjamem, da lahko premagamo tudi Poljake."

Dejan Vinčić, podajalec Slovenije: "Igrali smo vrhunsko, igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Niti za sekundo nismo dali Nizozemcev priložnosti, da se kosajo z nami. Pokazali smo konstantno igro v vseh elementih, imamo pa še rezerve. Nismo se dali utrujenosti, ko smo stopili na igrišče, smo jo povsem izklopili in pozabili napore prejšnjega dneva, ko nismo imeli normalnega spanca. Ne bi mogel izpostaviti niti enega igralca, vsi so bili na visoki ravni, zmagali pa smo kot ekipa. Tudi midva s Pajenkom sva se po dveh slabših tekmah pogovorila, ugotovila, da že dolgo časa igrava skupaj in da ne moreva kar naenkrat imeti težav z uigranostjo. In danes je bilo to dobro. Zdaj se moramo umiriti, očistiti glave in se pripraviti na še eno težko tekmo. S Poljaki imamo neporavnane račune, upam, da jim bomo vrnili za poraz v skupini."

Jani Kovačič, libero Slovenije: "Ne moremo verjeti, da se to dogaja, da smo dobili to osmino finala. Za to smo delali štiri mesece. Pokazali smo, da znamo tempirati formo in da znamo igrati, ko gre za kaj odločilnega. Pokazali smo, da znamo biti preudarni, da znamo stopiti skupaj. Pred tekmo smo bili samozavestni, videti je bilo, kot da gremo vzeti nekaj, kar nam pripada. Po skupinskem delu smo se pogovorili, ugotovili, kaj delamo narobe in kaj prav, kar je bilo dobro, smo vzeli v zakup, na slabe stvari pa pozabili oziroma jih popravili. Zdaj se moramo spočiti, v sredo pa oditi po novo zmago. Seveda smo Poljake sposobni premagati."

Ne spreglejte