Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
6. 4. 2014,
8.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iza Mlakar Nova KBM Branik

Nedelja, 6. 4. 2014, 8.34

7 let, 12 mesecev

Iza Mlakar, odbojkarica, ki je v tej sezoni Kamniku natresla 155 točk

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvo ime ženskega odbojkarskega sklepnega dejanja v 1. DOL, kjer so do naslova prišle bankirke, je bila zagotovo Iza Mlakar. Poraja se vprašanje, ali bo Korošica drugo leto še v Mariboru?

"Navzven je morda videti, da smo do državnega naslova prišle gladko, a bilo je daleč od tega, da bi bilo lahko. Tudi Kamničanke so igrale izredno dobro, me pa smo pokazale malenkost več. Sezona je bila tako fizično kot psihično naporna, zato sem zelo vesela, da smo jo končale v zmagovalnem slogu," je z nasmehom na obrazu žarelo prvo ime finalne serije, Iza Mlakar, ki je kljub temu, da so bile Kamničanke pred začetkom finala favoritinje, verjela, da lahko ubranijo naslov. "Res je, da smo s Calcitom v tej sezoni izgubile tako v finalu pokalnega tekmovanja kot tudi v finalu srednjeevropske lige, smo vedele, da nas niso premagale Kamničanke, pač pa smo se same. Ni ekipe, ki ne bi zmagala, če ji njihovi nasprotniki podarijo 20 ali več točk. To se je zgodilo nam, zdaj je bilo drugače."

Zahvalila se je tudi strokovnemu vodstvu

Odbojkarica iz Raven na Koroškem je Kamniku v treh tekmah finala nasula kar 73 točk, v celotni sezoni, na sedmih medsebojnih tekmah, pa kar 155. Korošica je tudi tem finalnem ciklusu ob igralki Calcita Tjaši Turnšek zagotovo prejela največ žog v napadu, zato je bil po koncu zadovoljna, a vidno utrujena.

"Serija je bila res naporna. Ne samo finale, ampak celotna končnica, se je odvijala zelo hitro in moram priznati, da sem osebno zelo utrujena. Zavedam se, da brez odličnega strokovnega vodstva ne bi šlo. Zahvala, da smo s puncami zdržale visok ritem, gre kondicijskemu trenerju Borutu Mladeniču, tudi seveda obema glavnima trenerjema (op. p. Najdič, Hafner), ne smem pa pozabiti niti na fizioterapevtko Amelo Hasanagić. Prav vsi so prek sezone lepo skrbeli za nas, zato gre velika mera tega uspeha tudi njim," ni pozabila pohvaliti celotne mariborske družine Nove KBM Branika.

Kje bo nadaljevala kariero?

Čeprav so vodilni pri Mariborčankah mnenja, da bodo tudi v prihodnje zadržali vse punce pod svojim okriljem, je ravno mlada Mlakarjeva, o tem smo prepričani, že zdaj na radarju številnih evropskih velikanov. Zagotovo je na Izin naslov že prišla kakšna mikavna ponudba, a o tem noče govoriti. "O tem trenutno ne razmišljam, hočem se poveseliti tega naslova, mojega drugega, o prihodnosti bomo razmišljali pozneje."

Hoteli smo izvedeti, kje se vidi v prihodnosti, vsaj iz katere države so prišle ponudbe, a nam skrivnostna Iza ni hotela ničesar izdati: "Oprostite, samo res ne bi govorila o tem," je s sramežljivim nasmeškom na obrazu v slovo pomahala 18-letna izjemno talentirana korektorka.

Dejstvo je, da če bo dekle nadaljevalo v tem slogu in napredovalo vsako leto kot do zdaj, ne dvomimo, da bomo to ime v slovenski odbojki še velikokrat slišali.

Ne spreglejte