Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
9.20

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Daša Grm

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 9.20

5 let, 1 mesec

Grmova na Japonskem veliko pričakuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Daša grm | Foto Reuters

Foto: Reuters

Japonska Saitama bo do konca tedna gostila svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju. Slovenijo bo tako kot običajno v zadnjih letih zastopala 27-letna Celjanka Daša Grm. Ta si želi na SP izboljšati svoje dosedanje uvrstitve na teh tekmovanjih, najboljša doslej je bila 18. v sezoni 2014/15, nazadnje pa je bila 22.

"Moja priprava na SP je bila zelo uspešna. Dosegla sem vse procesne cilje, zato tudi veliko pričakujem na tekmovanju. V primerjavi z evropskim prvenstvom sem kratki program še otežila in upam, da mi uspe vse tako kot na treningih," je za STA povedala Grmova, 17. na evropskem prvenstvu, in kot glavne favoritinje za najvišja mesta izpostavila Japonke.

"Glede na to, da je tekmovanje na Japonskem, mislim, da so favoritinje kar Japonke, saj so letos zelo dobro pripravljene, kar se je videlo že na grand prixih in grand prix finalu," je dejala Grmova.

Na teh tekmovanjih za veliko nagrado je pri Japonkah izstopala Rika Kihira, med favoritinje pa bosta zagotovo sodili tudi Satoko Miyahara, tretja na lanskem SP, in Wakaba Higuchi, druga na lanskem prvenstvu sveta.

V tej sezoni so dobro tekmovale tudi Rusinje, ki imajo v svojih vrstah med drugimi Jevgenijo Medvedjevo, svetovno prvakinjo 2015/16 in 2016/17 ter olimpijsko podprvakinjo, Sofijo Samodurovo, letošnjo evropsko prvakinjo, in Alino Zagitovo, olimpijsko prvakinjo.

V ženski konkurenci bi morala naslov braniti Kanadčanka Kaetlyn Osmond, ki pa si je vzela tekmovalni premor v tej sezoni. Tako bodo v vlogi favoritinj bržčas Rusinje pa tudi Japonke.

V drugih kategorijah so si lani naslov prvakov pridrsali Američan Nathan Chen (moški), Nemca Aliona Savchenko in Bruno Massot (športni pari) ter Francoza Gabriella Papadakis in Guillaume Cizeron (plesni pari).

Daša grm
Sportal Grmova izpolnila zadani cilj, ampak ni zadovoljna: Zagotovo znam bolje
Ne spreglejte