Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
16.26

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

David Sedej Daša Grm umetnostno drsanje

Sobota, 28. 1. 2023, 16.26

1 leto, 3 mesece

Espoo, EP v umetnostnem drsanju

Daša Grm EP končala na 21. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Daša Grm | Daša Grm je evropsko prvenstvo v Espooju na Finskem končala na 21. mestu.  | Foto Guliverimage

Daša Grm je evropsko prvenstvo v Espooju na Finskem končala na 21. mestu.

Foto: Guliverimage

Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je evropsko prvenstvo v Espooju na Finskem končala na 21. mestu. Enaintridesetletna Grm je na svojem desetem prvenstvu stare celine tekmovanje končala s 143,05 točke.

Slovenka, ki je bila po kratkem programu 19., je bila na lanskem EP 28., njen najboljši dosežek pa ostaja 17. mesto z EP 2019.

"Nastopa zagotovo nista šla po načrtih, predvsem kratki program. Moram reči, da sem bila zelo potrta po kratkem programu in sem se težko zbrala za dolgega. Glede na to, da je moj rekord v točkah 64 točk za kratki program (ali uradni skoraj 59), potem je jasno, na katerem mestu bi morala biti na tem prvenstvu in res sem bila pripravljena, da to pokažem. Žal se ni izteklo v moj prid," je povedala Grm.

Dodala je, da je njen naslednji cilj popraviti vtis na svetovnem prvenstvu. "Res si želim opraviti stoodstoten kratki program s trojno trojno kombinacijo," je dodala in se veselila, da letos ni le ona predstavljala Slovenije na velikem članskem tekmovanju. V moški konkurenci je namreč tekmoval mladi David Sedej.

"To, da je bila letos spet razširjena ekipa na EP, pa je res lepo videti. Načeloma se sicer zame ni nič spremenilo, je bilo pa lepo videti slovensko zastavo med publiko in imeti nekaj več navijačev," je zaključila.

Zlato je tokrat osvojila Gruzijka Anastasija Gubanova, ki je zbrala 199,91 točke, srebro si je priborila Belgijka Loena Hendrickx s 193,48, bron pa Švicarka Kimmy Repond s 192,51.

Danes so se za odličja borili tudi plesni pari. Zmagala sta Italijana Charlene Guignard in Marco Fabbri (210,44) pred Britancema Lilah Fear in Lewisom Gibsonom (207,89) ter Fincema Juulio Turkkila in Matthiasom Versluisom (198,21).

V moški konkurenci je v petek slavil Francoz Adam Siao Him Fa (267,77 točke), srebro je osvojil Italijan Matteo Rizzi (259,92), bron pa presenetljivo Švicar Lukas Britschgi (248,01). Sedemnajstletni Sede je v premiernem nastopu na tako velikem tekmovanju zasedel 29. mesto v kratkem programu.

Med športnimi pari so že pred tem Italijani slavili dvojno zmago, zlato je pripadlo Sari Conti in Niccoloju Maciiju, srebro pa Rebecci Ghilardi in Filippi Ambrosiniju. Bron sta osvojila Nemca Annika Hocke in Robert Kunkel.

Velja spomniti, da zaradi sankcij, ki so posledica vojaške agresije v Ukrajini, na tekmovanju ne smejo nastopati favorizirani tekmovalci iz Rusije.

Preberite še:

Daša Grm
Sportal Daša Grm uspešno opravila prvi nastop na evropskem prvenstvu

 

Ne spreglejte