Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2023,
11.00

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

sabljanje

Ponedeljek, 24. 7. 2023, 11.00

9 mesecev, 1 teden

SP v sabljanju

Krajncu za las ušla uvrstitev v "top 32" na SP v Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Sabljanje OI Tokio 2020 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v sabljanju v Milanu bodo v torek na sporedu dvoboji najboljših 32 tekmovalcev v disciplini sablja, v skupinskem delu pa se je izkazal Slovenec Peter Krajnc. Komaj 19-letni Kamničan je v kvalifikacijah dosegel štiri zmage, v izločilnem dvoboju za "top 32" pa je bil od njega boljši Indijec Gišo Kumaresan Padma.

Argentinec Stefano Ivan Luccheti, Južnokorejec Hansol Ha, Ukrajinec Jurij Cap in Bolgar Viktor Filev so bile "žrtve" Krajnca v prvem delu tekmovanja. V skupinskem delu je bil od nadarjenega slovenskega sabljača boljši le tekmec iz Venezuele Hender Medina, ki je zmagal s 5:3.

Krajnc je bil zavoljo dobrega izkupička v kvalifikacijskem delu - uvrstil se je na 32. mesto - prost. V izločilnem dvoboju najboljših 64 tekmovalcev ga je po izenačenem in ogorčenem boju premagal 11 let starejši tekmec iz Indije s 15:13, tako da je tekmovanje v lombardijski prestolnici končal na 48. mestu.

Manj uspešen je bil drugi slovenski predstavnik v tej disciplini Tei Zaviršek Žorž. V petih dvobojih skupinskega dela je dosegel eno zmago in doživel štiri poraze, tako da je kvalifikacijski del končal na 122. mestu v konkurenci 154 tekmovalcev.

Na SP v drugem največjem italijanskem mestu so nastopili tudi štirje slovenski mečisti. Jan Golobič in Timon Grubar sta se prek skupinskega dela uvrstila v izločilne boje, a sta nato morala priznati premoč svojima tekmecema. Za Golobiča je bil usoden Poljak Mateusz Nycz, ki je zmagal s 15:7, Grubarja pa je ugnal Finec Topias Tauriainen s 15:10. V skupinskem delu tekmovanja je Grubar dosegel tri, Golobič pa dve zmagi.

Poleg njiju sta v nedeljo nastopila še dva slovenska sabljača. Jan Bidovec, ki se je po petletnem premoru vrnil na veliko mednarodno sceno, in Brin Božič sta v prvem delu tekmovanja dosegla po eno zmago, kar pa ni bilo dovolj za preboj v izločilne boje.

Grubar je v konkurenci 227 tekmovalcev zasedel končno 143. mesto, Golobič, ki se je izkazal na nedavnih evropskih igrah v Krakovu, pa 160. mesto. Božič je zasedel 200., Bidovec pa 203. mesto.

Ne spreglejte