Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2014,
14.27

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Bertoncelj konj z ročaji svetovno prvenstvo

Petek, 26. 9. 2014, 14.27

2 leti, 5 mesecev

Glavni adut slovenske gimnastične odprave: Sam od sebe vedno pričakujem največ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sašo Bertoncelj, ki se še vedno spopada z bolečinami v komolcu, bo na SP v gimnastiki prvo ime majhne slovenske ekipe. "Če ne bi računal na visoka mesta, na Kitajsko sploh ne bi odpotoval," pravi.

Ko se je 30-letni Škofjeločan marca letos na evropskem prvenstvu v Sofiji okitil z bronasto medaljo, je v pogovoru za Sportal omenil, da bo po novem poskusil trenirati (in živeti) brez protibolečinskih tablet. Kakšna je situacija zdaj?

"Taka, da sem nazaj na tabletah," je v telefonskem pogovoru za Sportal pred odhodom na svetovno prvenstvo v športni gimnastiki na Kitajskem iskreno odgovoril Bertoncelj in se gromko zasmejal. "Saj zdaj se smejim, ampak v resnici ni preveč smešno. Najprej se mi je zdelo, da se stanje izboljšuje, potem pa sem s stopnjevanjem treningov in obremenitvijo roke z elementi na enem ročaju konja videl, da je bolečina ista kot prej, če ne celo večja. Lani sem bolečine lajšal z dvema tabletama dnevno, zdaj sem že na treh, kar ni najbolj zdravo."

Ni najbolj zadovoljen, a je dobro pripravljen

Dodal je: "Tudi glede trenutne pripravljenosti lahko rečem, da nisem najbolj zadovoljen, a vseeno mislim, da sem dobro pripravljen. Če sem povsem iskren, trenutno ležim doma na trebuhu z grelno blazino na hrbtu, ker je me je pred dnevi tako zbodlo v hrbtu, da se komaj premikam. Najbolj me skrbi pot na Kitajsko, ampak računam, da bo bolečina popustila."

Napad iz ozadja favoritov

Glede ciljev ni bil preveč zgovoren. "Če se pošalim, imam v glavi samo to, da preživim pot do Kitajske. Za letošnjo sezono sem si zadal, da jo pač preživim. Nisem pričakoval takih težav, vedel pa sem, da ne bo vse tako, kot mora biti. Raje sem žrtvoval letošnje leto kot pa prihodnje, ko so na sporedu kvalifikacije za olimpijske igre.

Ne vem, kaj pričakujem na prvenstvu. Sam od sebe vedno pričakujem največ. Če ne bi vedel, da sem kandidat za visoka mesta, potem na Kitajsko sploh ne bi potoval. Mislim, da bo enako kot na evropskem. Ne grem kot favorit, lahko pa presenetim iz ozadja favoritov," je napovedal Bertoncelj, ki se bo v kvalifikacijah predstavil s takšno sestavo, kot na evropskem prvenstvu z izhodiščem 16,500 točke, v finalu pa se bo po potrebi odločil za težjo.

Slovenska gimnastika si zasluži svojo dvorano

Bertoncelj je s pogoji za trening na konju z ročaji sicer povsem zadovoljen – tako kot preostali reprezentanti trenira v športni dvorani Gibit na Drenikovi –, vseeno pa je prepričan, da si slovenska gimnastika glede na številne uspehe v zadnjih 20 letih zasluži svojo dvorano.

Vsi upajo, da se bo to zgodilo že prihodnjo sezono, ko naj bi na Viču v športnem parku Svoboda zrasel sodoben Gimnastični center Cerar-Pegan-Petkovšek.

Ne spreglejte