Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
12. 11. 2013,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klemen Čebulj Alen Pajenk Mitja Gasparini Tine Urnaut Miha Plot Alen Šket Matevž Kamnik Dejan Vinčić Tina Lipicer Samec Jernej Potočnik Danijel Koncilja Jani Kovačič

Torek, 12. 11. 2013, 13.38

3 leta, 9 mesecev

Gasparini v slogu blokerja, izjemna Lipicerjeva do skalpa podprvakinj

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pretekli teden je od slovenskih odbojkarskih legionarjev nase najbolj opozoril Mitja Gasparini, ki je proti Perugii vknjižil šest blokov. Tina Lipicer Samec z 19 točkami z ekipo Pomi uspešna v pokalu.

Pretekli konec tedna se je od štirih slovenskih odbojkarjev, ki si kruh služijo v najmočnejši italijanski ligi, zmage veselil le Miha Plot, ki pa po povratku Alessandra Farine ni zaigral. Blizu zmage je bil tudi Mitja Gasparini, ki je moral z Verono šele po petih nizih priznati premoč Perugii. Slovenskemu korektorju ni šlo v napadalnih akcijah, zato pa je toliko bolj blestel v obrambi, kjer je vknjižil kar šest blokov. Dosegel je tudi pet asov. Standardno dober je bil ponovno Klemen Čebulj, ki je bil ponovno najboljši v svoji ekipi, a ker je bil slovenski reprezentant osamljen, se Ravenna ni mogla bolje upirati italijanskim podprvakom. Alen Šket, ki je spet čakal na drobtinice na klopi za rezerviste, je z Modeno klonil proti ekipi di Castello.

Pajenk se ne ustavlja

Svoj šov v poljskem prvenstvu nadaljuje Alen Pajenk, ki je v domačem prvenstvu z ekipo Jasterzebski prišel še do četrte zaporedne zmage in na lestvici zaseda odlično drugo mesto. Pajenk tokrat ni veliko igral, saj je po bleščeči predstavi sredi tedna v ligi prvakov, ko je bil najboljši mož svoje ekipe, tokrat za nagrado dobil nekaj več počitka.

Kaj se dogaja v Turčiji? Arkas, ki vse prej kot dobre predstave kaže v ligi prvakov, je prvi poraz dočakal tudi v domačem prvenstvu. Tine Urnaut je dosegel 11 točk, Matevža Kamnika pa ponovno ni bilo v kadru.

Padle dvakratne zmagovalke pokala CEV

Velja omeniti tudi izjemno predstavo najuspešnejše slovenske odbojkarice Tine Lipicer Samec, ki je pred to sezono okrepila mlado, a izjemno perspektivno italijansko ekipo Pomi Casalmaggiore in s svojimi bogatimi izkušnjami pomaga mladim italijanskim odbojkaricam. Če so se na začetku še malo lovile, pa s skalpom ekipe Yamamay Busto Arsizio v 2. krogu italijanskega pokala dokazujejo, da bomo v tej sezoni za Pomi še večkrat slišali. Lipicerjeva je dosegla izjemnih 19 točk, svoj dosežek pa je še podkrepila z izjemnim sprejemom, ki je bil kar 80-odstoten (63-odstoten idealni). Prvi del naloge je torej opravljen z odliko, a italijanske podprvakinje in dvakratne zmagovalke pokala CEV se na povratnem srečanju, ki bo v nedeljo, 17. novembra, ne bodo predajale. A Pomi, ki ji zdaj dirigira podajalka Letizia Camera, nikakor ni brez možnosti.

Ne spreglejte