Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 5. 2014,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ragbi pokal narodov bratje Skofič

Ponedeljek, 5. 5. 2014, 20.50

8 let

Francoski gradbeni inženir začinil zajeten angleško-slovenski paket

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca v ragbiju je evropski pokal narodov v skupini 2C končala s porazom na Dunaju. Avstrija je oslabljene encijane, ki so pogrešali brate Skofič, premagala z 20:8.

Slovenska izbrana vrsta je pod vodstvom urugvajskega strokovnjaka Emmanuela Meyerja končala ciklus evropskega pokala naroda s porazom pri severnih sosedih, ki pa ni preveč bolel, saj si je obstanek v skupini priigrala že pred mesecem dni, ko je pred polnimi tribunami šišenskega štadiona nadigrala Bolgarijo.

Takrat so encijanom pomagali tudi angleški bratje Skofič, ki so slovenske korenine izkoristili za skok v Guinnessovo knjigo rekordov. Poškodbe ter klubske in študijske obveze so bile razlog za to, da je peterica v času sosedskega dvoboja na Dunaju ostala na Otoku, slovenski reprezentanci pa naj bi se ponovno priključila jeseni, ko se bo začel nov ciklus.

Selektor Meyer je bil ponosen na izbrance, ki so se z oslabljeno postavo dolgo časa enakovredno upirali Avstrijcem. Prvi polčas so izgubili s 3:10, nato pa se v 70. minuti približali na tesnih 8:10. Dlje ni šlo, saj so gostitelji izkoristili nekaj napak in nezbranosti v slovenskih vrstah in povišali vodstvo.

Dvoboj se je končal z zmago Avstrijcev 20:8, slovenski tabor pa je še enkrat več spoznal, da je igra članske reprezentance iz tekme v tekmo na višji ravni in bi lahko v popolni postavi v prihodnjem ciklusu igrala pomembnejšo vlogo. Tudi v boju za najvišja mesta.

Slovenski dres prvič oblekel 22-letni Francoz

Dvoboj na Dunaju je postregel s pomembno pridobitvijo, ki je razveselila strokovno vodstvo. Slovenski dres je prvič oblekel 22-letni Francoz Guillaume Delmas. Prihaja iz vasice Aste, ki se nahaja pod Pireneji, ragbi pa trenira že od mladih nog. Ima slovenske korenine, saj se je njegova pokojna babica v Francijo preselila iz Murske Sobote. To pa je bil zadosten razlog, da je lahko zaigral za Slovenijo.

Tako so encijani postali bogatejši za mladega Francoza, ki igra v domovini galskih petelinov v prvi amaterski diviziji. Ragbi je njegova zabava, denar pa si služi kot gradbeni inženir v enem izmed največjih gradbenih podjetih na svetu. Pred reprezentančno akcijo v Avstriji je našel skupen jezik z nadrejenimi, ki so mu omogočili, da je zaigral za Slovenijo in načel novo poglavje v karieri.

Vprašanje je, ali bi sploh kdaj zaigral za encijane, če si v pariškemu klubu ne bi delil slačilnice s Francozom, ki brani barve Avstrije (njegova babica je Avstrijka). Tako je dobil idejo, konec leta 2013 stopil v stik s slovensko krovno zvezo, pogovori pa so kmalu obrodili sadove. Francoz je okrepil konkurenco, ki je s prihodom petih bratov Skofič močno narasla in kliče po višjih uspehih.

Ne spreglejte