Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 19.02

8 let, 1 mesec

Evropski klubski prvak na Zarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bodo prve tekme kvalifikacij evropskega pokala, ko bo Zarja Balinček v Ljubljani gostil italijanski Tubosider.

Slovenski podprvak ni imel preveč sreče z žrebom, saj bo igral z aktualnim evropskim klubskih prvakom, ki je lani kot za šalo izločil oba naša predstavnika. Najprej Krim z 12:10 in 20:2, v četrtfinalu pa še Zabiče z dvema zmagama – 18:4 in 17:5. Kljub kakovostnemu tekmecu, za katerega igra kopica sedanjih in nekdanjih italijanskih reprezentantov, so v ljubljanskem taboru vseeno optimisti. "Čaka nas izjemno težka naloga, vendar se ne bomo zlahka predali in gremo na zmago. Naši fantje se bodo potrudili kolikor je v njihovih močeh. Zakaj ne bi na domačem igrišču premagali Italijanov? Največ možnosti za točke in delne zmage imamo v klasičnih igrah, morda tudi v štafeti ter recimo v hitrostnem zbijanju, vendar samo ob ugodnem žrebu. Verjamem, da bomo dostojno zastopali slovensko balinanje v mednarodni areni," meni pred sobotnim zahtevnim obračunom vodja in igralec ljubljanskega moštva Tone Kosar.

Italijani prihajajo na Zarjo z Marcom Ziraldom, Domenicom Momettom in Carlom Ballabenejem, sedanjimi reprezentanti, člani moštva so tudi nekdanji "azzuri" Massimom Borca, Lino Brozzone, Marco Gamba, Massimo Griva, Carlo Negro, Luca Scassa, Mario Suini, Stefano Olivetti ter Siracusa Salvi. Poleg Kosarja bodo v ljubljanskem moštvu igrali še Gregor Sever, Jure Kozjek, Gregor Oprešnik, Senad Ramič, Igor Brolih, Matevž Plestenjak, Milan Bozovičar, Rok Horvat in Miha Lazar.

V kvalifkacijah se bo deset moštev borilo še za štiri prosta mesta v četrtfinalu, kjer so že slovenski prvak Luka Koper, prvak Francije CRO Lyon, Italije Ferrero ter hrvaški Benčić Vargon Reka. Zagrebški Zrinjevac je odigral tekmo v naprej in izgubil v Franciji. Vse kvalifikacije tekme se bodo začele ob 14.uri.

Ne spreglejte