Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
21.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Alex Galič Bojan Tokić Namizni tenis

Sreda, 19. 9. 2018, 21.19

5 let, 7 mesecev

Ep, Alicante

Na EP od Slovencev vztraja le še trio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Katarina Stražar | Od treh slovenskih igralk, ki so igrale v kvalifikacijah, je do zmage prišla le Katarina Stražar. | Foto Namiznoteniška zveza

Od treh slovenskih igralk, ki so igrale v kvalifikacijah, je do zmage prišla le Katarina Stražar.

Foto: Namiznoteniška zveza

Drugi dan posamičnega evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Alicanteju slovenski reprezentanci ni prinesel veliko zadovoljstva. Jan Žibrat in Katarina Stražar sta sicer dosegla zmagi, a ostala brez izločilnih bojev, brez zmage so EP v posamični konkurenci končali Deni Kožul, Peter Hribar, Aleksandra Vovk in Ana Tofant.

Slovenske barve bodo tako branili le še Darko Jorgič, Bojan Tokić in Alex Galič. Jorgič in Tokić bosta nastopila tudi v dvojicah, prav tako tudi Galičeva, ki bo igrala s Švicarko Rachel Moret.

Žibrat je danes s 4:0 (3, 1, 2, 7) nadigral Makedonca Kristijana Stanojkovskega, a zmaga ni bila dovolj, da bi se uvrstil v izločilne boje. V svoji skupini je bil drugi, v glavni žreb pa se je neposredno uvrstil Alexandre Robinot, ki je prvi dan Žibrata premagal s 4:1. Šestindvajsetletnik iz Mote iz okolice Ljutomera je pred tem s 4:1 ugnal Rusa Vladimirja Sidorenka.

Brez zmage se je od evropskega prvenstva v posamični konkurenci poslovil Kožul, ki je vse možnosti za napredovanje zapravil že v torek, ko je nepričakovano z 2:4 izgubil proti Poljaku Tomaszu Kotowskem, nato pa z 1:4 še proti nekdanjemu evropskemu prvaku Michaelu Mazeju, ki pa je daleč od nekdanje slave. Danes je sicer namučil Čeha Tomasa Treglerja, ki je slavil s 4:3 (-8, -4, -5, 3, 11, 5, -7) in osvojil prvo mesto v skupini 17.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić in Galičeva na lestvici ITTF najvišje doslej

Debitant na članskem EP Hribar je v skupini 13 izgubil še svoj tretji dvoboj. Tokrat je bil boljši od njega Ukrajinec Viktor Jefimov, ki je 18-letnega Novomeščana premagal s 4:2 (-4, -9, 5, 9, 6, 6). Prvi dan prvenstva sta bila boljša od njega še Belorus Aliaksander Hanin s 4:0 in Nizozemec Ewout Oostwouder, ki je tudi osvojil prvo mesto v skupini.

Od treh slovenskih igralk, ki so igrale v kvalifikacijah, je do zmage prišla le Stražarjeva, ki je danes s 4:0 (8, 6, 5, 11) ugnala Sarah Meyer iz Luksemburga. V torek sta bili za Stražarjevo premočni Fen Li iz Švedske, ki je zmagala s 4:0 in Čehinja Karin Adamkova, ki je prav tako slavila s 4:0. Vovkova in Tofantova sta končali brez zmage.

Začelo se je tudi v dvojicah

Bojan Tokić bo v glavnem žrebu prvič zaigral v četrtek. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Tokić bo v glavnem žrebu prvič zaigral v četrtek. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes so se začeli tudi izločilni boji v igri dvojic. Med mešanimi dvojicami sta imela visoke cilje Jorgič in Galičeva, ki pa sta v drugem krogu izgubila proti francoski navezi Joe Seyfried in Laura Gasnier, ki je v maratonskem dvoboju slavila s 3:2 (-12, 7, 9, -4, 13) in se uvrstila v glavni žreb. Prav tako sta svojo pot v drugem krogu izločilnih bojev končala Hribar in Vovkova. Zanju sta bila usodna Anglež Paul Drinkhall in Valižanka Charlotte Carey, ki sta zmagala s 3:1 (-8, 4, 4, 11).

Med moškimi dvojicami sta Kožul in Žibrat v drugem krogu izločilnih bojev ostala praznih rok proti turški dvojici Ibrahim Gundzu in Abdullah Yigenler. Turka sta bila boljša s 3:0 (8, 6, 5). V četrtek bosta v glavnem žrebu prvič zaigrala Tokić in Jorgič.

Vovkova in Stražarjeva sta dobro začeli izločilne boje med ženskimi dvojicami, saj sta v prvem krogu premagali Škotinji Lucy Elliot in Rebecco Plaistow s 3:0 (4, 5, 9), pretrd oreh pa sta zanju bili Rusinji Tatjana Kukulkova in Eva Odorova s 3:0 (7, 8, 9).

V drugem krogu je bilo konec tekmovanja tudi za Tofantovo, ki je v paru z Belgijko Nathalie Marchetti izgubila proti francoski dvojici Laura Gasnier in Audrey Zarif z 0:3 (-1, -3, -4).

Galičeva bo v četrtek v prvem krogu z Belgijko Rachel Moret igrala proti Rusinjama Tatjani Kukulkovi in Evi Odorovi, ki sta v drugem krogu izločilnih bojev izločili Vovkovo in Stražarjevo.

Preberite še:

Peter Zidar, Miha Susman, Sanja Kos, Tanja Oranič, namizni tenis slepi
Sportal Zidar evropski podprvak, Slovenija bronasta

 

Ne spreglejte